23/2/13

Presentació del cartell de la Setmana Santa mataronina 2013Aquest era el tret de sortida de la Setmana Santa mataronina. Feia goig veure a tot els representants de les confraries i germandats  junts per explicar a la societat que la Setmana Santa ja era aquí. I encara en feia més veure aquest cartell i aquest programa tant amarat de sacrifici, espiritualitat i visualització desacomplexada d’uns principis i d’unes creences.

Creieu-me, ara més que mai ens cal gent amb principis; persones que tinguin conviccions; ciutadans capaços d’empènyer a favor de causes justes. Ara més que mai, aquesta societat necessita de gent compromesa; que vulgui fer un treball altruista; que posi la justícia, la solidaritat i la cooperació per davant dels seus interessos personals; que es comprometi amb una causa comuna per davant dels interessos gremials, partidistes o associatius.

Les entitats que son l’ànima de la Setmana Santa mataronina fan molt aquest paper. Les nou entitats més els Armats aporten a la nostra societat aquests valors tant necessaris del treball en comú; de l’esforç; de la renúncia; de la col·laboració. I tot això, al marge de la fe, de la religiositat, de les creences (que tot això és competència única de cada individu), ho dic des de l’esperit col·lectiu de treball per una idea i per un objectiu.

Aquest és un acte de ciutat; clar que si. Aquestes nou entitats més els Armats són una part significativa del teixit associatiu de Mataró, de la vida dels barris.

Podem dir sense exagerar que des de Girona fins a Tarragona la nostra Setmana Santa és la més important. Podem dir sense exagerar que Mataró es convertirà aquells dies en la capital del món confrare.

Com sabeu, a més, s'està treballant perquè la Setmana Santa mataronina sigui declarada Patrimoni Cultural de la Ciutat. Una tradició que es remunta al Segle XVI i XVII és just que sigui considerada això.

Us animo a seguir per aquesta línia. Us animo a continuar sent un model per aquesta ciutat. Moltes gràcies