18/8/13

Vallter – Toès 2013




















Un altre clàssica organitzada pel club i que és molt esperada.  La dificultat logística de fer-la fa que si no és així, sigui molt difícil fer-la ja que se salta de vall i la tornada és de tres hores d’autocar.

A tres quarts de set hem començat a caminar i tot ha anat molt bé encara que hem hagut de lamentar un incident en haver patit un company un mal peu que li ha provocat un dolor important al genoll que ens ha obligat a immobilitzar-li i demanar-ne el rescat aeri al servei francès.  Impecables.     Al grup hi portàvem una traumatòloga i un bomber (acostumat a fer rescats) i tot s’ha fet amb una normalitat important i sense nervis però et fa pensar en lo fàcil que és patir un petit incident que t’obligui a pensar en la importància de fer muntanya amb prudència i amb les assegurances adequades. Això, des del club ho tenim molt clar i és el primer que s’ensenya i explica.  el que queda com una anècdota, de no estar ben preparats, es converteix en un mal són.

Sortida a les 6 h. de l’estació d’autobusos.
Distància : 17,5 km. Desnivell de pujada: 530 m. Desnivell de baixada: 1.672 m. Temps 7:20 h.
Dificultat: llarga i dura per la baixada. Cal inscripció a Esports Vivac.
Excursió clàssica fent les gorgues de Toès. Baixada per la vall de Bacivers fins Ras de Carancà per trobar més avall les gorgues i palanques.