11/5/14

La Policia Local, més propera

 El cap de setmana passat es va celebrar la primera Cursa BTT de la Policia Local. Un acte emmarcat en la celebració del Dia de la Policia Local de Mataró i promogut pels propis agents amb la voluntat d’acostar-se a la ciutadania i mostrar la seva cara més amable. Un acte lúdic i esportiu organitzat pel propi cos policial que va ser tot un èxit de participació i que va permetre acostar-se als nostres agents de forma més amena i distesa.

Els agents de la Policia Local no tenen una feina fàcil. Són els responsables de mantenir l’ordre a la via pública, de garantir la seguretat als nostres carrers i places, amb les dificultats i riscos que això comporta. Al mateix temps, són els que primers que reben les queixes, la indignació i el malestar dels ciutadans, preocupats per un tema tant sensible com el de la seguretat. Per això activitats com la cursa BTT de dissabte, que ens fa propera la Policia Local, són tan importants. Els encoratjo a seguir endavant amb aquesta iniciativa.

Des de l’Ajuntament, aquesta setmana també hem celebrat l’acte institucional en motiu del Dia de la Policia Local. Un acte que ha servit per condecorar i reconèixer la tasca dels nostres agents i també dels ciutadans que han col·laborat amb el cos en la resolució de conflictes. No em cansaré de dir que la col·laboració ciutadana amb la Policia Local és essencial per al bon funcionament de la nostra ciutat.


En aquest sentit, des del govern hem fet un esforç per tal de reforçar el servei de Policia de Barri que vam haver de reestructurar a principis de mandat per tal de crear el quart torn de vigilància a les nits. Aquest any hem pogut cobrir les places vacants del cos i destinar a aquest servei de proximitat cinc agents que se sumen als cinc que ja vam recuperar del servei de grua i que ja patrullen als diferents districtes de Mataró.