29/6/07

Ple del Cartipàs

El meu segon Ple i el primer de Cartipàs.

Realment, avui no m'ha sorprès.

Bé, potser pensant-hi .... una mica, la reacció de l'Alcalde, i avui en positiu. O tenia ganes d'anar per feina o m'ha semblat que el no haver tingut la delicadesa de parlar amb nosaltres des de les eleccions (en el meu cas, mai), el haver-nos exclòs de la Junta de Govern i el fet de que marxi a la Diputació (ja es veurà amb quina intensitat) no li feia tenir la consciència gaire tranquil·la, i ha estat prou comprensiu.

Ara ens queda per veure si quan en parlem el dia 4, s'ho repensa i se'n adona que seria bo rectificar en el tema de la Junta de Govern. CiU li ho agrairia i no en faria lluita política. Ha anat així, i si es pot arreglar, doncs endavant.

Quan al fet de la Diputació ... esperarem a veure què hi fa i quina dedicació hi té. Jo no hi veig la diferència entre que algú -p.e. jo- fes d'alcalde i, vagi quatre tardes al mes a l'empresa, i que ell se'n vagi a la Diputació, uns dies o uns matins ...

Això ho veu tothom i, en el fons, crec que ell també. A veure si de mica en mica, anem canviant formes i maneres. Els ciutadans ens ho agrairan.

En el cartipàs no hem pogut donar-los recolzament perquè no ens hi han donat ni la mínima entrada, i és més que clar que és un govern de continuïtat respecte de l'anterior.

Afeblit però on no hi ha manera de que els minoritaris s'acabin d'adonar de que els ciutadans els voten perquè incideixin en "tot" (el que puguin) i, en canvi, la lectura que en fan ells o que els fan fer els grans és: vosaltres a la vostra àrea i prou. Ara bé, a canvi de que us donem aquestes àrees (dedicacions completes + càrrecs confiança) heu de ser corresponsables de tot el que fa el govern. Així s'entén que les qüestions problemàtiques es deixin de banda i es facin l'orni en el 90% dels temes.

Un dia que vegi a un dels negociadors de IC, el mateix que megàfon en ma cridava "especuladors" a l'anterior govern en la mani sobre Can Fàbregas, li preguntaré com és que aquest tema no és objecte d'acord. O bé és que hi ha acord però és privat ? En fi, de vegades, quan rasques, hi trobes la coherència ....
.

Els hem dit ben clar que amb tot el document, que enlloc diu ,de que cal que l'administració municipal actuï amb criteris d'austeritat. Al ciutadà cada vegada li costa més arribar a final de mes i l'administració ha de fer també un esforç per minimitzar les despeses i per valorar molt bé les inversions. Si continuem sense voler veure què podem millorar, també, en aquest aspecte, no ens ha d'estranyar que els ciutadans només vegin com l'Ajuntament els ha de perseguir amb multes. Mil cent milions de pessetes l'any en multes i grua no són cap tonteria. La maquinària municipal necessita aquests diners per tirar endavant i no és d'estranyar que el ciutadà ens vegi com a recaptadors.

Tot plegat, l'acord de govern famós serveix en 22 pàgines i mitja, per justificar el contingut de l'altre mitja, que fa 23. El repartiment del pastís.

Sembla el programa socialista amb pinzellades folklòriques. Ara sí, sorprèn veure com concrecions com el lloc on els PSC pensava fer les 4500 places d'aparcament o els carrers on pensava fer actuacions de millora han desaparegut en l'acord. Només és un exemple, però és una constant.

Hi ha coses surrealistes, com el punt que diu: "Dotarem de recursos econòmics i tècnics la regidoria d'habitatge per garantir el compliment de les accions en aquest àmbit". I és pot saber què feia ERC el mandat passat amb un càrrec de confiança i PROHABITATGE ? De quina àrea treuran aquests recursos ?

Haurem de veure, també, si aquesta nova àrea creada (innovació i Promoció) té la visió i l'empenta suficient per tirar endavant o només és per donar "nivell" a algú.

No se si l’ explicació de tot plegat podria ser:
PSC - Vaig a unes eleccions amb un programa que en dic COMPROMISOS, no propostes. I tota la campanya així ... mirant de concretar per atraure el vot. Res a dir.
ERC - +Mataró + Esquerra + Equilibri + atreviment .....
IC - Ètica, Equitat i Ecologia ...

Finalment sumem, però amb patacada forta. Què fem ? Doncs tripartit segur des de la primera nit, però ho fem durar tres setmanes fins la nit del 15 de juny (dia abans de la constitució de l'Ajuntament) perquè les Assemblees dels minoritaris no tinguin un atac de cor en veure com claudiquem.

Redactem un Acord de govern, aprofitarem per "rebaixar" plantejaments maximalistes (majoritari), eliminarem (minoritaris) allò que no volen els majoritaris i, al final, tindrem un document que després convertirem en PROGRAMA D'ACTUACIÓ MUNICIPAL. I a partir d’aquí podrem dir als ciutadans, que dels 3 programes, ben bé, res de res, que farem el que podrem durant 4 anys i si el vent bufa, ens mourem. Si no, la calma tampoc mata.
Ara, la nostra bíblia serà l'Acord de Govern.

Quedi clar però, que he començat la intervenció amb la ma estesa i l'he acabat igual. A veure què passa!