18/1/08

NOMÉS HI HA EL CAMÍ DE LA DIMISSIÓ


Quan després de rellegir i estudiar totes les actuacions que, sobre l’afer Can Fàbregas, ha portat a terme el Regidor d’Urbanisme, només ens ha quedat un camí.
En primer lloc vull deixar clar que, des de CIU, no entrem a valorar la honorabilitat de ningú però estem obligats a demanar responsabilitats polítiques en un afer cada vegada més incomprensible per als ciutadans.
No era coneixedor, aquest senyor, que la finca on aniria a raure el Corte Inglés era, en part, de la família, des de fa anys ? LA LLEI ÉS MOLT CLARA EN AQUEST SENTIT. Quan ho va saber? Com se’n va assabentar? A qui ho va dir ? Ho va fer per escrit? Ho va comunicar al Cap de l’Àrea de serveis Territorials, Sr. Teixidor ? A l’Alcalde? Es va reunir, formalment, per comunicar-ho als dos socis de govern?

Com és que no se’ns ha comunicat als Grups de l’oposició i a l’opinió pública ?
No hagués estat millor explicar-ho i evitar el que es pogués donar el que estem veient ara,
que ha hagut de ser la Plataforma qui ho ha fet públic?

Aquest Regidor és, en aquest moment, 1er Tinent d’Alcalde, Regidor d’Urbanisme, President del Consell d’Administració de PUMSA i President del Consell del Patrimoni. Com és possible que continuï ni un minut més al capdavant sense dimitir ? Si ell no creu convenient dimitir, pensa l’Alcalde apartar-lo d’aquestes responsabilitats ? Què hi diu el Regidor Sr. Teixidor (ERC) de tenir aquest senyor en la seva Àrea ? Li permetrà que hi continuï treballant ?
Tota aquesta qüestió posa en dubte la legitimació d’un govern que sembla protegir o desprotegir “a mida” d’interessos de certs particulars i que, a més, ha quedat acreditat que tenen parentiu amb membres destacats del govern, cosa que ens recorda altres etapes de la història del país i que crèiem superades.
Aquest afer genera cada vegada més dubtes i, per això,
avui n’hem demanat el cessament en un escrit que hem entrat a l’Ajuntament a la mateixa hora, aproximadament, en que el Regidor implicat feia una roda de premsa presentant un altre estudi del Secretari, també fet a petició de l’interessat.
Crec que els fets parlen per si sols i l’Alcalde faria bé de repensar ,si aquesta situació li és sostenible. Igual que els socis de govern que veuen cada vegada més empetitida la seva imatge perquè no se’ls veu ni se’ls sent.