27/2/08

QUÈ PENSA L'ALCALDE?

Avui s’ha sabut que s’obre un expedient disciplinari al Cap de la Policia i un altre al cap del Servei Jurídico-administratiu de Via Pública.

Jo penso que anem tard i que aquesta mesura, clarament, ja s’hauria d’haver pres el primer dia.

No podem mantenir un Cap de policia amb aquestes actituds de covardia en no comunicar un fet així i intentar veure si “cola”. No és ètic ni ho entenem els mataronins.

Aquest fet ens mostra un Alcalde poruc i a remolc de les circumstàncies tot i gaudint, des del primer dia, del nostre recolzament de cara a preservar la imatge de la Policia, la de l’Ajuntament i la del mateix Alcalde.

Aquesta mesura es pren a remolc després de que haguem estat la riota nacional, haguem patit la pressió de tots els mitjans de comunicació de l’Estat i haguem tingut un cap de setmana mogut respecte a l’actitud dels ciutadans en veure els controls d’alcoholèmia de la Policia.

Defensem que el cos de la Policia ha de mantenir la seva autoritat de forma absolutament transparent i els mataronins no podem continuar assabentant-nos d’aquest cas com si fos un lliurament per terminis. L’últim, l’episodi el denunciat aquest diumenge per un diari de tirada nacional.

La pregunta que nosaltres fem a l’Alcalde és: Confia en el seu cap de policia? Buscarà una sortida definitiva a aquesta situació? Permetrà que torni a dirigir la policia una vegada complerta la sanció? Com recuperem la credibilitat de la nostra policia?

Els mataronins no podem ser víctimes de la llei i tenim el dret a conèixer què en pensa l’Alcalde.

Si jo fos l’alcalde no hagués permès que les coses arribessin a aquest punt i hagués buscat qualsevol escletxa legal per trobar una sortida digna tant per la persona com, sobretot, pel propi cos de Policia.