4/5/08

DISSABTE 3, BOSTON-PARÍS-BCN-MATARÓ, JA ÉS DIUMENGE


Aquest matí he revisat el bloc que vaig escriure ahir al vespre i l’he penjat. Fer cada post d’aquesta setmana i arreglar les fotos no em costa menys d’una hora ben bona.
És pesat però el tenir la informació arxivada i al dia és la millor manera de que sigui útil per a mi mateix. Si, a més, és útil pels que em llegiu, doncs molt millor.
Avui el dia ha estat molt tranquil. Matí per anar a buscar una càmera per l’amic Martí i que és ell i càmera tant especial que no l’he trobat. Què hi farem ! Total que he voltat botigues d’electrònica i fotografia però “rien du rien”. La veritat és que he aprofitat per fer el tafaner i és curiós veure com ja no hi ha cap diferència, pràcticament, entre banda i banda de l’atlàntic (quan a coses que es venen). La tecnologia que avui te a disposició qualsevol en una gran superfície és pràcticament tot el que hi ha al mercat. És curiós veure com ja som a Pen Drives de 16Gb ($200), i una cosa que ja és més impactant, ja venen com si fos qualsevol cosa discs portàtils de 1Tb ! Això són 1000 Gb ! Clar que, després, guardem i guardem i la feina és per trobar qualsevol cosa o pitjor, tenim el mateix copiat 25 vegades en llocs diferents. Vaja, potser hi ha gent molt endreçada però la meva experiència és que és molt cert allò que diu que “un tendeix a ocupar tot l’espai disponible” ...
A les 2/4 de tres hem sortit de l’hotel cap a l’aeroport de Boston (LOGAN) on hem agafat l’avió que ens porta a París les 17,30h. Si tot va bé, arribarem a les sis del matí i tenim tres quarts per canviar de terminal i agafar el vol a BCN. Molt just, tant per nosaltres com per les maletes ! Veurem ...
Al matí també ha estat dia de comiats. Gent que marxava a New York per quedar-se uns dies i continuar fent contactes. Algú que deu haver aprofitat per fer una mica més de turisme ... i gent que tenia vols diferents per haver-se muntat el viatge de forma diferent al gran grup.
Ha estat un Pont profitós, molt instructiu, molt de carregar piles i amb un gran ambient. He fet més amics. He aprofundit en l’amistat amb repetidors i he d’agrair als organitzadors la gran tasca que fan. Amics de la Cambra, de Barcelona Activa i de ViaP, molt bé. Fins a la propera !
I ara ... vaig a mirar si gravo les fotos que he fet en un pen i el reparteixo per qui les vulgui i me’n torno de seguida cap al “sector conya” que tenim muntat als diferents punts d’avituallament del 747 on el grup hi tenim la continuació de la tertúlia.

UNA MÉS D’AIR FRANCE
Hem arribat a París i sortíem de l’avió a les 6,25h. Exactament la mateixa hora en que hauríem d’haver estat embarcant cap a BCN. Ja ens han esperat a la sortida de l’avió però no per acompanyar-nos cap a l’altre sinó per canviar-nos la carta d’embarcament que portàvem des de Boston i ens han donat un vol per dues hores més tard (que també està sortint amb retard). Com a “compensació” ens han donat un val per cafè i croissant ;-)
Com a conseqüència del que li ha passat a en Manuel Mas amb el seu bloc, hem sortit a una conversa sobre la Casa Gran, el reagrupament, el referèndum, el catalanisme, el etc ...
Fixeu-vos, l’Andreu Francisco (alcalde d’Alella ERC), la regidora Romero (PSC Mataró), en Miquel d’ERC (BCN), jo mateix, i una colla de d’empresaris tots discutint si anàvem bé o no.
Podríem dir que la conclusió amb la que treballàvem és que hem de superar l’actual situació mirant endavant i trobant la fórmula perquè el País segueixi. Cal trobar un full de ruta, amb estacions que el gruix del País pugui i vulgui assumir, de forma que creem una línia comuna d’actuació. A la meva manera d’entendre, fins i tot i si cal, amb una nova força política que ens permeti defensar cada estació amb una única veu. Tant senzill i difícil com això perquè si continuem amb retrets, immediatament la gent que ens escolta i que no està polititzada, senzillament, desconnecta. Si continuem amb els fronts dreta/esquerra, també “desconnecta” ...
Evidentment, la conversa s’ha tallat en cridar a l’embarcament i, per tant, no hem pogut acabar, com a mi m’agrada, amb “to do list” ... però bé. Per aquí es comença.