1/4/09

Puig i Pelegrí anuncien que CiU concorrerà a les eleccions europees juntament amb PNB, BNV i Unió Mallorquina

Transcric nota de darrera hora per a tots els interssats:
Puig i Pelegrí:
Lamenten que el BNG hagi desestimat la proposta que Mas i Duran van fer de reeditar Galeuscat i anuncien una possible incorporació de Coalició Canària i el Partit Andalucista
Felip Puig i Josep Maria pelegrí han estat els encarregat d’anunciar aquest matí que Convergència i Unió es presentarà a les eleccions europees juntament amb el PNB, el Bloc Nacionalista Valencià i Unió Mallorquina. En la roda de premsa que els dos dirigents nacionalistes han fet al Parlament de Catalunya han confirmat que fa uns dies “Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida varen renovar l’oferta d’anar junts a les eleccions europees als bascos i als gallecs”. Aquesta oferta ha estat “acceptada pel PNB i desestimada pel BNG”.
Així mateix, han explicat que, com en anteriors comicis, valencians i mallorquins formaran part de la llista que treballa la federació nacionalista i s’està encara en negociacions amb Coalició Canària i el Partit Andalucista per formar-ne part de nou.
Segons han explicat, i per adequar el lloc a les llistes als resultats electorals, la proposta per reeditar Galeuscat passava perquè Convergència ocupés el primer lloc, PNB el número dos, Unió el tres, BNG el número 4, el cinquè correspondria a Convergència i la resta de números cal determinar encara l’adjudicació a la resta de formacions polítiques.
Per Felip Puig la decisió final del BNG es deu “al procés de reflexió que han iniciat els gallecs” després dels comicis. “El resultat de les eleccions els han portat a revisar aspectes ideològics i a fer una anàlisi de la seva direcció política” que es renovarà segurament el proper mes de maig. “Lamentem que no hagin volgut reeditar Galeuscat” ha dit Puig però s’ha mostrat comprensiu amb els arguments esgrimits.
Puig i Pelegrí s’han mostrat convençuts que aquesta candidatura tindrà bons resultats electorals. “Nosaltres estem treballant en una forquilla de tres a quatre diputats” i es per aquest motiu que “no ens hem plantejat” si el número dos s’ha “d’alterar a mitja legislatura”. Els dos polítics tampoc han donat a conèixer el nom final de la coalició. “Veurem com acabem d’articular-ho tot i el nom que li donem, si és que li donem algun nom”.
Preguntats sobre si ERC ha intercedit en la decisió final del BNG, Puig ha contestat que “no observo que hagin jugat brut” i ha constatat que la candidatura que els republicans acabin configurant “tindrà més un esbiaix ideològic que no estarà marcada pel component nacionalista”.
Finalment, els dos s’han mostrat convençuts que Galeuscat s’ha de mantenir al marge de les eleccions europees. “Galeuscat mai ha deixat de treballar” ha dit Pelegrí mentre anunciaven que després del 7 de juny “farem una trobada de les tres formacions polítiques per replantejar-nos i decidir les accions a nivell de política espanyola”. Pels dos és important mantenir aquesta “tercera via” a nivell de l’estat espanyol per continuar avançant cap a un estat “confederal” i aguantar les pressions unitaristes que vénen des dels partits majoritaris a Espanya.