26/5/09

Vigila el que votes. CiU no ens amaguem.



El que llegireu a sota no és meu. M'ha arribat per mail.
Ja ho sabia però potser val la pena que tothom ho veig. La gent de CiU no amaguem la nostra llista ni els nostres companys de viatge. Al contrari, n'estem orgullosos. Us deixo una foto de la nostra papereta i també el link.

Això és el que m'ha arribat:

La picaresca amb les paperetes electorals de les europees sembla que portarà cua. Tal com han denunciat diversos mitjans, la normativa electoral espanyola permet que s'elaborin paperetes diferents -diferents logotips, diferents candidats- a cada territori, tot i que a la pràctica tots els vots van a parar a una sola llista, ja que les eleccions funcionen amb circumscripció única estatal. A la pràctica, aquesta 'regionalització' de les llistes, permesa per la llei espanyola, només comporta manipular l'electorat.

La llista d'ICV, per exemple. Els votants catalans utilitzaran una papereta on hi figura com a primer candidat Raül Romeva, quan a la pràctica el seu vot anirà pel número 1 de la llista estatal, que no és Romeva sinó el candidat d'Izquierda Unida Willy Meyer. Romeva és el número 2 de la candidatura, de manera que els vots catalans serviran per escollir en primer lloc al candidat madrileny, i només si hi ha prou vots per a un segon candidat sortirà escollit Romeva.

El mateix passa amb les llistes d'ERC, ja que a les paperetes catalanes no hi apareixen representants del BNG, Aralar o la resta de representants Estatals de la coalició 'Europa dels Pobles', o amb les llistes de la coalició de CiU a Euskadi, Andalusia, Navarra o les Canàries, on les paperetes seran 'netejades' de candidats catalans.

De totes maneres, el cas més flagrant de manipulació de l'electorat és a les paperetes del PSC-PSOE. A la papereta del PSC a Catalunya només hi figuren 8 candidats, entre els quals s'hi troben Maria Badia i Raimon Obiols, però s'omet estratègicament el nom de la Magdalena Álvarez, la impopular exministra de Foment espanyola, que de fet és la número 3 de la llista socialista i serà elegida eurodiputada -amb els vots catalans- fins i tot abans que Badia, la primera representant del Principat, que va quarta.

D'aquesta manera, els catalans que votin el PSC estaran votant, de facto, a Magdalena Álvarez, el malson de les Rodalies catalanes i l'única ministra espanyola reprovada pel Parlament català i pel Senat a la vegada. Encara que les papeletes ho amaguin, si votes PSC votes Magdalena Álvarez, o dit amb el seu propi lema: 'Si tu no hi vas, ella torna'.