28/8/10

28 d'agost de 1985. Ara fa 25 anys de la primera ascensió catalana a l'Everest

L'Everest des del Tibet

Oscar Cadiach al cim de l'Everest

Toni Sors, Oscar Cadiach i Carles Vallès celebren haver fet cim.


Per mi, les muntanyes tenen alguna cosa sobrenatural que m'excita alhora que em dona pau. No se com explicar-ho perquè sembla esquizofrènic, però és el que sento. Cap nit abans de fer muntanya he pogut dormir bé mai, i no he fet res d'espectacular. Només Pirineu i, per tant, ni hi entenc ni en soc cap expert ni en puc parlar. O sigui que aquest post només expressa la meva admiració per tothom que s'estima la muntanya i per aquests gegants que saben fer realitat els seus somnis.
Avui m'hagués agradat poder intentar l'Aneto dins el marc de la commemoració d'aquests 25 anys de la primera ascensió catalana a l'Everest, però primer és la obligació que la devoció !
Serveix també d'homenatge a tots els mataronins morts per practicar aquesta passió, i en aquest cas especial, a qui va ser un dels tres catalans que va coronar el 1985 la muntanya més alta de la terra: Antoni Sors ,nascut a Sant Vicent de Montalt i mataroní d'adopció per casament, malauradament desaparegut en aquell fatídic allau (*) del 1987 al Lhotse Shar amb els mataronins Sergi Escalera, Francisco Porras i Antonio Quiñones.