18/8/10

Isards al Forcau

A dalt de la Portella, ja tornant.
Primeres fotos arribant als Plans del Calm Agre (es veuen les ombres allargades)
El ramat gran, al fons, a l'altre costat del Forcau.Aquí el ramat ja ha travessat el torrent i l'estem fotografiantUn que s'ha quedat enrrere o ha deixat el ramat.
Pujant cap a la Portella
Vaca de la família dels trencalossos.
Ens hem fet un tip de riure veient el vedellet corrent amunt i avall. Sembla que érem els primers humans que havia vist ;-))
Pujant a la Portella, mirant enrrere.


Aquest matí, amb en Vila, hem anat a mirar de trobar els Isards per poder tenir bones fotografies per un article que ha de fer. Ens hem llevat d'hora i a quarts de vuit ja començàvem a caminar. En teoria havíem de fer pocs quilòmetres i així ha estat. De l'estació en direcció a la Portella i a la dreta cap a Coma Ermada però tombant a l'esquerra cap al Forcau (Torrent de les Forques). Allà ja els hem vist davant nostre i ens hi hem anat acostant, deixant-nos caure primer i tornant amunt després, seguint-los i donant-los tranquil·litat perquè no fugissin. Per les fotos veureu que hi ha un ramat amb més de 150 isards i, encara, ens en ha quedat un de molt nombrós més a la dreta.
Un cop fetes, ens hem deixat caure cap al Pla de Mantent i després cap a l'esquerra al Pla de la portella fins trobar el torrent que puja de Mantet.
Des d'allà, amunt cap a la Portella.
Ni un rovelló, encara.