5/11/10

La pantomima de l'equipament del Triangle-Molins


El regidor de Participació anul·la un taller participatiu per por a la rebolcada dels veïns.

El passat divendres dia 5 de novembre. el Grup Municipal de CiU va rebre un correu electrònic, signat per el regidor Carlos Fernández, anul·lant l’anomena’t “Taller Participatiu per recollir propostes i impressions respecte el futur de la zona d’equipaments coneguda com Triangle-Molins”.
Es públic el mal peu amb el que va arrencar, fa unes setmanes entre el veïns, la proposta del govern sobre la nova edificació d’uns equipaments que ha anomenat “socioesportius”. Durant anys, aproximadament des de l’any 1998, el govern municipal va animar a les entitats veïnals a fer aportacions sobre l’ús que en volien fer d’aquest solar. Algunes d’elles, van treballar-hi amb molta il·lusió, dedicant-hi moltes hores i esforços, per tal de plasmar el que els veïns creien necessari pels seus barris, arribant a presentar propostes concretes que han estat desestimades.
Ara, les entitats veïnals, s’han trobat amb que un govern que fa bandera de la participació dels ciutadans en els afers públics, els nega la feina feta i presenta un projecte on la major part de les coses estan decidides, segons diuen, en aplicació de l’Acord de Govern, i on als veïns tant sols se’ls hi permet participar d’una petita part que, a més, ja els ve indicada quina ha de ser.
Aquesta política de l’actual govern municipal, en que les jornades de participació es converteixen en tant sols jornades d’informació, fa que els ciutadans renunciïn a participar dels afers de la ciutat. Un exemple clar el tenim en els consells territorials, que acostumen a no poder-se constituir per falta de quòrum, o constituir-se pels pèls, tot hi tenir un gran número de persones que en formen part.
El regidor Carlos Fernández, abans que tornar a fer el ridícul i haver d’acceptar el rebuig dels veïns en forma de queixa o indiferència, s’ha estimat més anul·lar el taller.
Tenim un govern, que només fa aparèixer la participació sobre el paper, ja que, segons els fets succeïts, aplica la sordesa com eina de treball i humilia les entitats fent-los participar de processos viciats per l’afany d’un govern prepotent i descarat. Uns processos basats en decisions presses al si del govern i que es serveixen de la participació fictícia dels mataronins per vestir-se de legitimitat.
Davant de tot això, el regidor Pere Galbany, del Grup Municipal que encapçala Joan Mora, formularà en el proper Ple Municipal una bateria de preguntes per tal d’aclarir els fets i demanar explicacions al govern de la ciutat.
Galbany vol saber, en primer lloc, quantes entitats i persones membres dels consells territorials es varen convocar al taller participatiu que tenia que haver tingut lloc el passat dia 5 de novembre, així com quantes van confirmar la seva assistència amb anterioritat.
El regidor nacionalista preguntarà també com valora el govern municipal que les associacions de veïns de Cirera, Molins, i Camí de la Serra, hagin renunciat a prendre part del procés participatiu del Triangle-Molins i si el govern s’ha reunit amb els seus representants, quants cops, en quines dates durant els darrers tres mesos i quins acords es varen obtenir de les trobades. Alhora que vol conèixer l’opinió que té el govern municipal sobre les propostes presentades per les entitats veïnals des de fa anys.
Pel que fa a la realització del projecte, CiU pregunta en quina data té previst el govern aprovar el projecte i quan començaran les obres, així com si l’Ajuntament disposa recursos econòmics per dur a terme aquest projecte, el qual formava part dels acords de govern.
Finalment, el grup liderat per Joan Mora preguntarà al regidor de Participació Ciutadana si ha convocat de nou el taller en una altre data, quin creu que és el nombre d’assistents que es requereixen per dur-lo a terme i quines mesures prendrà en cas de no aconseguir l’assistència esperada.