15/5/12

Presentació del tercer volum de les Memòries de l'expresident Pujol












S'anuncia l'arribada del president Jordi Pujol a Mataró i la sala d'actes de la llibreria Robafaves s'omple de gom a gom. I és que la paraula del Molt Honorable expresident de la Generalitat s'ho val i més quan es tracta de parlar sobre el passat, el present i el futur del nostre país. Va ser un honor poder escoltar les seves reflexions, sempre tant brillants, malgrat els temps econòmics no ens hi acompanyin. Gràcies per venir i que per molts anys!

Us adjunto la nota que hem publicat al web de CIU-Mataró:

Pujol creu que el tracte abusiu que Catalunya rep per part d'Espanya mereix una reacció


L’expresident de la Generalitat de Catalunya va presentar ahir dilluns el darrer volum de les seves Memòries a la llibreria Robafaves, en companyia del periodista mataroní Manuel Cuyàs, autor de la redacció de la triologia.

L’expresident de la Generalitat, Molt Honorable Sr.Jordi Pujol, va presentar ahir dilluns 14 de maig a la llibreria Robavafes, el tercer volum de les seves Memòries 'De la bonança a un repte nou (1993-2011), que analitza la darrera fase de la trajectòria política de Pujol, des del suport de CiU a un govern estable del PSOE assetjat per la corrupció; passant pel Pacte del Majestic amb el PP -sobre el qual l'expresident ofereix noves revelacions- i finalitzant amb la seva retirada de la primera línia política.

Davant un nombrós auditori, l’expresident va recordar que el tracte que Catalunya rep de l’estat espanyol és del tot injust i que mereix una reacció per part de la ciutadania. En aquest sentit va tornar a plantejar la via independentista com a solució en cas que es vulgui residualitzar Catalunya a la mínima expressió, tot i que aquesta no seria l’opció més desitjable. Segons Pujol primer caldria apostar per aconseguir un tracte econòmic just i el reconeixement de Catalunya com a nació.

En resposta a una pregunta sobre la gestió econòmica del govern d’Artur Mas, l’expresident va defensar la valentia del president Artur Mas en les mesures preses i va avançar que a casa nostra s’haurà d’acabar aplicant el copagament sanitari tal i com ja s’ha fet en nombrosos països europeus. Per Pujol ara toca ajustar-se el cinturó, un sacrifici que comença pels càrrecs públics alguns dels quals, segons va expressar, continuen tenint sous massa elevats.

Les Memòries de Jordi Pujol es van començar a publicar l'any 2007, i compten amb la col·laboració en la redacció del periodista mataroní Manuel Cuyàs.