23/3/14

Doble satisfacció per la visita de la Volta Ciclista a Catalunya per Mataró


Mataró torna a rebre amb els braços ben oberts la Volta Ciclista a Catalunya. Fa molt de temps que la Volta no venia a la ciutat. Va ser el 1982 quan vam ser final d’etapa i un corredor holandès, Johan van der Velde -que dos anys abans havia estat la revelació del Tour de França- creuava victoriós la meta situada davant mateix del Parc Central. Ara, 32 anys després aquesta ciutat tindrà el doble goig de veure els corredors circular pels seus carrers durant la primera etapa de la Volta i ser la sortida de la segona etapa.

Qui els dies feiners o els festius recorri les carreteres del Maresme veurà, sempre, ciclistes circular-hi. Aquí hi ha molta afició a aquest esport, i no solament perquè la N-II és una carretera plana. Hi ha afició perquè al Velòdrom hi ha rodat els millors ciclistes de totes les èpoques com Miquel Poblet o Guillem Timoner. Precisament és a Miquel Poblet a qui es dedica una meta volant de la primera etapa al seu pas per Mataró. És per tot el que he explicat que per Mataró i per la comarca és una satisfacció que la cursa ciclista més antiga de la península i la tercera més antiga del continent passi per casa nostra i faci cap i casal a Mataró.

La capital del Maresme és una ciutat viva, en transformació constant i amb un patrimoni cultural important que la dota de personalitat pròpia. Ciutat mediterrània, activa i compromesa amb les noves tecnologies i fidel amb la cultura i la seva història.

Mataró té més de dos mil anys d’història. Des de la Iluro romana fins a l’actualitat, la ciutat ha anat creant espais, construccions i manifestacions artístiques que han configurat un paisatge urbà i humà amb personalitat pròpia. Passejant pels seus carrers es poden descobrir els indrets més singulars i les propostes patrimonials més interessants: el llegat modernista de Puig i Cadafalch; la Nau Gaudí, la primera obra -el km 0- d’Antoni Gaudí; les pintures d’Antoni Viladomat; els inicis i l’evolució del tèxtil, etc.

La ciutat té història i té futur; té una indústria vinculada a les noves tecnologies en general -i al tèxtil en particular- i a la salut al voltant de la universitat del Tecnocampus. I, sobretot, viu amb intensitat la festa popular -Les Santes en són un clar exemple- i l’esport. Per això rebem amb satisfacció aquesta doble visita de la Volta.

Benvinguts a Mataró!