1/3/14

Acte simbòlic de la terra de Torre Llauder


El dia 2 de març, a la muntanya de Montserrat, es farà un acte simbòlic consistent en la plantada del Roure del Tricentenari.

La Generalitat ha demanat a tots els ajuntaments dels país que facin arribar una mica de la terra de cada municipi als organitzadors dels actes del Tricentenari, perquè sigui aquesta mica de terra de tots i cadascun dels municipis de Catalunya la que ajudi a créixer ben fort aquest roure.

Mataró no podia faltar a aquesta cita simbòlica i institucional.

La terra de Mataró també ajudarà a fer-se gran i fort aquest roure que vol simbolitzar que 300 anys després de la Guerra de Successió aquest país està més viu que mai, més fort que mai i disposat a escriure el futur que els seus habitants decideixin.

La terra que Mataró aportarà a aquest Roure del Tricentenari és la terra de les seves arrels més profundes, antigues i nobles. És la terra de l’enclavament de Torre Llauder, una terra amb més de 2.000 anys d’història.

Aquí, al segle I a C, es va construir una vil·la senyorial de caràcter rural, com les que es feien a l’època romana. Per tant, podem dir que aquí és on hi ha una part de les arrels més profundes dels mataronins i mataronines.

Però hem triat aquest espai per omplir amb una mica de terra de Mataró aquest saquet i que sigui una terra que serveixi per ajudar a créixer el Roure del Tricentenari no solament pel passat.

Aquest enclavament està situat en un punt estratègic de la ciutat.

Un punt que uneix un passat mil·lenari d’arrels romanes, amb el futur que representa la universitat del TECNOCAMPUS, i tota la tasca que s’està fent a les seves aules i als centres que, directament o indirectament, té associats: TIC Salut, Cetemmsa...

Amb aquesta LAIA L’ARQUERA, al bell mig de Torre Llauder i del Tecnocampus, senyalant a l’horitzó el camí que aquesta ciutat i aquest país ha de seguir per poder guanyar el seu futur.


ES DONCS AMB AQUESTA TERRA AMB LA QUE OMPLIRÉ AQUEST PETIT SAQUET DE JUTE.