28/3/08

JO NO GASTARIA TANTS DINERS


Avui i demà sóc a Vitòria-Gasteiz per motius professionals però seguint l’actualitat mataronina i en contacte permanent.
Políticament, aquesta setmana està essent “mogudeta”. Dimarts vaig tenir dues comissions informatives i Consell d’administració de PUMSA. Va ser un dia complet perquè en acabar el consell, a les 10 del vespre, encara ens vam trobar el Grup Municipal per preparar el Ple de la propera setmana. I tot i això, encara em vaig perdre, i em sap molt greu, la celebració eucarística que obre el mil.lenari de Santa Maria. Sort que hi va poder anar una bona representació del Grup.
El títol del post està relacionat amb el fet, per mi escandalós, de que PUMSA decideixi gastar 182.000 euros + IVA en un seguiment fotogràfic de la transformació del Rengle que durarà 42 mesos. Ens els temps que vivim, trobo que les administracions haurien de donar exemple i mesurar moltísim les seves despeses i donar exemple d’austeritat i rigor.
Està bé deixar testimoni de la transformació d’una ciutat però confondre aquest testimoni amb 182.000 euros (més de 30.000.000 de les antigues pessetes) és quelcom que em sembla grotesc. Per mi no hi ha cap excusa i es podria fer una cosa ben digna amb menys import. Fins i tot em sembla increïble no haver convidat a trobar una solució a la UNIVERSITAT POLITÈCNICA o a d’altres agents de la Ciutat. Potser fer un concurs públic d’idees ... NO, AQUÍ NO ! ENS GASTEM ELS QUARTOS I LA CASA ÉS GRAN ! Quan tinguem les dades del tancament del 2007 de l’empresa podrem saber-ne més però tot indica que, fins avui, els polítics del tripartit municipal continuen vivint en la opulència del nou ric mentre els símptomes de desacceleració en la construcció ja són més que evidents.
I si no, com s’interpreta que, d’acord amb l’Observatori del Mercat de Treball de Mataró, a finals de gener d’aquest any, a la nostra Ciutat hi havia 6.496 aturats que situen la taxa d’atur en el 9,7% ? com s’interpreta que l’atur registrat sigui, a finals de gener, el més elevat dels mesos de gener dels últims 10 anys ? o que l’ increment de l’atur respecte al mes de gener de 2007 sigui de 492 nous aturats, o sigui, un 8,2% més en termes relatius ? i no és especialment indicatiu que l’augment d’aturats en el sector de la construcció sigui d’un 50,72% ?
Vull dir que aquí cal que siguem més prudents en l’administració del bé comú. Cal que siguem ambiciosos en projectes i invertim en el que creiem que han de ser les bases del futur però si persistim en models anteriors no acabarem bé.
I aquest tema només n’és un ... la remodelació “a la tripartita” de la Plaça de Cuba ja va endavant (i encara s’han de veure les nostres al.legacions), el nou web municipal (sobre el que ja explicarem contradiccions) també ... , i més coses que vindran perquè aquest govern te massa vicis , sobretot, un de gros ... ignorar que els “altres regidors” també som a l’Ajuntament i amb una representació i tasca tant legítima com la del govern que és fer-ne el control. Si aquest govern continua negant-nos el diàleg i fent-se l’enfadat sense adonar-se que hi te la màxima responsabilitat ens passarem la resta de mandat veient més oposició de l’oposició, nervis, opacitat i, sobretot informes del secretari ...
O és que algú es pensa que perquè se’ns tracti així deixarem de denunciar allò que creiem que no es fa bé ?