3/3/08

TECNOCAMPUS, BONASTRE ENS DEIXA EL ...


Ja fa uns dies que ens va arribar el que el Director del TECNOCAMPUS, el Sr. Ricard Bonastre ens deixava. Malauradament, una vegada més, ha corregut més la informació que qui l’havia de donar.

Per la meva experiència, això és sempre així i per tant he de reclamar una vegada més que ens despertem. El mon va molt de pressa i aquest govern continua el seu xup xup endormiscat. Crec que els companys regidors (de la oposició) ens mereixem més transparència i celeritat però , també, els esdeveniments cada dia requereixen anar més despert.

Val a dir que el fet de que un treballador plegui és una situació absolutament normal en l’empresa privada i, per tant, sorprendria poc si no fos perquè ell és l’eix sobre el que ha pivotat tota la estratègia des de fa un parell d’anys que és quan ha pres el cos actual i, per tant, es pot dir que el projecte és a la seva mida.

La sorpresa ve quan no estem davant de “la privada” sinó d’un projecte públic de primera magnitud econòmica que, ara, queda orfe de qui li ha donat la forma darrera. Dic primera magnitud per la inversió que hi aporta Mataró, en solitari, i que haurà de tirar endavant sense”l’arquitecte” que n’ha fet els planells i ens ha dit que tot el projecte s’aguanta, que es pot pagar ..., que vindran moltes empreses, que etc etc ...

Tot això, ara exigeix un punt d’inflexió i obligarà als responsables a moure’s. Es poden fer dues coses, buscar un recanvi “si senyor” i aquí no ha passat res. Tirem endavant i peti com peti o bé aprofitem la oportunitat que aquest fet ens brinda per revisar les bases del projecte i tornar a començar. És evident que l’obra ja està en marxa però el disseny dels continguts deixa tot el marge per actuar.

Tampoc és bo, i ja ho dèiem fa molt temps (quan se’l va nomenar), que una persona assumeixi tants càrrecs perquè difícilment ho pot fer tot bé, ni que se li pagui proporcionalment, ni és bo que no tingui dins l’organigrama cap contrapès per contrastar tota l’estratègia. És a dir, com que tindrem tantes carreres i tants alumnes ens podem gastar tant i tant i arribarem a tant lluny ...

Ja fa temps que vaig dir Tecnocampus Sí, Temples faraònics No i que hi ha moltes coses que s’han fet malament com la contractació de la ex-Presidenta però som on som i ...

I ara què ?

Des de CIU ja hem fet un prec demanant auditar externament totes les bases del projecte sobre les quals, torno a repetir, els mataronins tot sols farem la major inversió de l’història i, a partir de que tinguem les coses clares, estem disposats a actuar en col.laboració amb el govern per ajudar a tirar endavant un projecte ambiciós però realista, tocant de peus a terra i treballant amb la humilitat que la situació mereix. Això no vol dir no tenir orgull ni molt mensy però crec que primer cal demostrar que sabem fer les coses i que, fins ara, encara no hem demostrat res.

Crec que, en aquest tema, no se’ns pot demanar més compromís que el que sempre hem assumit ni més bona disposició que la que estem mostrant a la Regidora Romero.

Per acabar, desitjar sort i un bon futur al Sr. Bonastre.