7/3/09

Ara resulta que adequar els impostos a l’IPC real és il·legal.



Abans parlava de sordesa. Ara no se què dir. Algú ens podria explicar perquè no ens van voler fer cas quan vam proposar congelar impostos? Quan vam proposar no apujar per sobre de l’IPC? Doncs el govern, per boca de la seva comptable, diu que és per redistribuir i poder fer polítiques socials.
Diu que és il·legal tocar, ara, el 4,6% (tres vegades el real, 1,6%) que ells mateixos van marcar.
A mi em faria vergonya. És una mostra més de la ceguesa d’aquest tripartit local que no s’acaba d’adonar de les dificultats i incerteses.
Ens han comunicat que, dilluns, proposaran un paquet de mesures econòmiques. Esperem-les. Segurament aniran en la bona línia però no taparan la sagnia que ens estan provocant amb la seva puja d’impostos.
Nosaltres hem proposat aquestes mesures, que s’afegeixen a les que ja vam proposar el seu dia però, parlant-ne, segur que n’hi pot haver d’altres. Per això demanàvem, sobretot, que es reuneixi la “comissió per la austeritat”.
Ens van dir que no perquè, segons la comptable (Regidora López), no servei per a res. Per a res? Sí que serveix! Per a deixar en evidència al govern i en dos sentits. Un en que reacciona abans la oposició que el govern i dos, en que les propostes sobre el que cal fer els couen molt. Congelar impostos significa gastar menys i, sobretot, prioritzar més. Prioritzar significa, p.e., no gastar en comunicació i probablement, abandonar projectes com la TDT.
Sí senyors del govern! Tot l’il·legal que vostès vulguin (que ho dubto molt) però a veure qui denunciaria rebaixar els impostos al nivell de l’IPC.
No ens facin riure! Però, sobretot, pensin en la gent.