9/8/09

Al Puig Moscós (1739m) des de Camprodon. 18,8km. Unes 5hores efectives. Cap dificultat.














Avui era el dia que havíem de fer la travessa clàssica de la Vall. Teníem un autocar ple per anar-hi i el temps ens ha fet avortar.
El dia abans encara teníem esperances de tenir una finestra de bon temps oberta però, ja a la nit, la cosa pintava malament. L’endemà però, els mapes i radar ja no deixaven dubtes. Avortar i fins la propera setmana (si es pot)
Total que, a les 6,30h del matí, érem a l’estació d’autobusos de Camprodon amb la gent amb ganes de caminar i amb la desil·lusió lògica. Llavors, hem decidit fer alguna cosa propera per estirar les cames i no perdre el matí ni els entrepans.
Hem anat cap al Monestir i ens hem enfilat cap a l’oratori de l’Ascensió on hem esmorzat. Com que el dia s’aguantava hem tirat una mica més amunt tot decidint si tornàvem per Freixanet o per Feitús. A l’hora de triar, el gran grup, amb en Joan Vila i en Toni Suriñach al capdavant, ha tornat per Freixanet i un grupet disident hem volgut anar fins al Puig Moscós (1739m). En tornar, dels quatre que érem, dos han tombat per Freixanet i en Quim i jo hem volgut anar a petar a Llanars. Però com que avui era un dia d’improvisacions, un cop érem sobre Llanars, hem anat tombant cap a l’esquerra tot seguint per prats de falgueres i d’altres camps acabats de segar fins a trobar un boral que resseguia el filat electrificat que baixava dret cap a Camprodon. Total que hem anat a sortir darrere l’Hospital, just per on hem entrat.
Segons en Quim Bruna –vaja, el seu GPS- diu que hem fet 18,8km. Una pasturada però amb molt bon gust i zero dificultat si no és les darreres pendents. Cal dir però, que si el filat no arriba a estar tant ben estassat (net) hagués estat impossible baixar per on ho hem fet. Eh Quim?
N’hi ha que pensen que ens hem “perdut” però ;-) ja se sap que fer recerca a muntanya ho te això ... sempre vèiem on volíem anar però hi hem arribat per on Sant Patllari ens hi ha obert forat.
Quin País !!!