17/8/08

Ulldeter – Núria amb el Grup de Muntanya Vall de Camprodon































Avui a dos quarts de set ja érem a l’estació d’autobusos de Camprodon per fer la més clàssica de l’estiu. Un autobús ple més varis cotxes amb gent que no hi cabia hem marxat fins a la corba del xalet, tocant a l’estació de Vallter. Des d’allà hem començat a caminar, una setantena de persones, encarant el xalet d’Ulldeter, Coll de la Marrana, fonts del Fresser, i parada a la barraca de Tirapits on hem reagrupat la colla per esmorzar. Ens ha fet fresqueta i una mica de vent que, alhora, també ens ha evitat la pluja. Com que estava tapat el camí s’ha fet molt bé. Hem vist marmotes i isards. D’aquests últims un gran ramat era sobre la barraca de tirapits, en direcció el Portell i coma de l’Infern. Hem esmorzat amb calma però sense entretenir-nos i tot seguit hem continuat, sempre seguint el GR11 cap al Coll de Tirapits, Coll de la Vaca i Coll de Carançà fins a fer un altra aturada de minuts al Coll de Noucreus. Des d’allà, aquesta vegada hem fet el Pic de Noucreus i hem continuat fins al Coll de Noufonts (passant pel costat de la barraca del mateix nom) per, des d’allà, davallar tota la coma de Noufonts fins a Núria, on hem dinat a la zona de picnic del mateix bar.
Després, hem visitat l’espai de natura i el museu. Molt interessants.
A les 15,10h hem agafat el cremallera fins a Ribes Vila i, des d’allà, l’autocar ens ha recollit per tornar a Camprodon.
S'ha de dir, però, que hem començat a caminar a quarts de vuit i a quarts d'una ja érem a Núria.
Una vegada més, un gran dia de muntanya amb molta gent nova.
Ara, per els que us agradi i esteu una mica preparats, us heu d’apuntar a can Vivac o can Nabes per l’excursió de Toès. Us la recomano molt ja que és difícil d’organitzar logísticament si no és amb una ocasió així. Un autocar s’omple de seguit i el Club no es pot responsabilitzar de més gent. Alguna vegada es van fer dos autocars i es fa impossible assegurar tant gent junta. Sap greu pels que es queden sense plaça però no s’hi pot fer més, des del punt de vista de voluntarisme que l’assumpte porta implícit.
Sortides club estiu 2008.
El nostre Club muntanya Vall de Camprodon.