8/9/09

Màrius Rubiralta, Secretario de Universidades del Ministerio de Educación visita Mataró.

Foto de CapGros

Ahir ens va visitar les obres del TCM el Dr. Màrius Rubiralta. Entra dins la responsabilitat del govern el trobar complicitats, on sigui, pel caríssim edifici universitari que s’està construint.
Ja he dit una i mil vegades que el projecte TECNOCAMPUS pel que significa de creació i impuls de teixit empresarial compta amb tot el nostre suport. El que és més complicat és com pagarem els mataronins i mataronines la inversió en un edifici universitari nou per tenir-hi una tercera part dels alumnes que ja teníem en els dos edificis actuals. És a dir, Universitat sí, edifici nou, prioritàriament no.
Dit això, esperava llegir el compromís i suport econòmic al projecte. No ho he sabut veure. Potser ahir no va poder ser i vindrà més endavant. Tant de bo. Potser ahir només tocava replicar la moda del President Zapatero sobre el nou talismà que serà, per als polítics socialistes, la Llei d’economia sostenible.
Ara ja sabem que el Conseller Castells no es compromet a fer aportacions econòmiques al TCM, també sabem que el Conseller Huguet, tampoc. I, com que el tripartit de la Generalitat diu que “nanai”, em sembla molt bé que anem a veure si Madrid n’aporta.
Tant de bo, repeteixo, algú ens ajudi. M’agradaria que fos la Generalitat però de moment tenim el que tenim i comptem amb el que comptem que és res. Ni un euro net per l’edifici universitari.
A Catalunya tenim la LUC (Llei d’Universitats de Catalunya) que hem de córrer a retocar quan el Ministerio toca la LOU (Ley de Ordenación Universitaria) ja que les nostres competències ho son per delegació. Així, quan el Ministre Gabilondo toca el “pito” tots els Rectors de les Universitats Catalanes han d’anar a Madrid al Consejo de Universidades.
En aquest context, el Dr. Rubiralta, com a càrrec de confiança del Sr. Ministre, ha vingut a Mataró a conèixer què fem. Vaja, que aprofitant que és català, en Manuel Mas (ex-Alcalde i Diputat) l’ha acompanyat. Torno a repetir, tots els esforços són pocs per a trobar el finançament de l’edifici i no voldria, d’aquí un temps, haver de confirmar que la visita d’avui només haurà estat una visita per la foto spam.
Potser és que el nou acord de finançament no és tant bo com ens han volgut vendre ...
Necessitem urgentment la consolidació del projecte Universitari de Mataró. Hem de fer treball seriós. Avui, la política de la Ciutat es mou de foto en foto i de visita d’obra en visita d’obra.

Article CapGros: El Secretari General d’Universitat veu en el TCM un nou concepte de ciutat