29/10/09

Assemblea de CIU amb l’Espadaler. Parlem de tot.


Avui, a les set, he tingut Patronat del TCM a Vallveric i, en acabar, teníem Assemblea de CiU.

Havíem convidat a en Ramon Espadaler perquè ens portés l’actualitat política general i poder compartir amb ell les nostres impressions. És dels que s’expliquen bé i d’aquelles persones de les que em refiaria.

Us podeu imaginar que l’eix principal de l’assemblea era la crisi i els casos de corrupció que estan més d’actualitat.

La màxima preocupació ha estat en la situació econòmica que estem patint ja que no hi ha ningú que no senti a prop els efectes més punyents de la crisi (atur, acomiadaments, dificultats per pagar hipoteques, lletres, falta d’activitat –vendes-, etc.) Gairebé tothom tenia casos particulars o molt propers per explicar.

Davant d’aquest panorama hem afrontat, també, els fets de la setmana amb la detenció de dos militants de CDC destacats històricament. Ens ha dolgut i respectem la seva presumpció d’innocència –que hi tenen dret-, però també hem verbalitzar les dificultats que això significa quan al projecte polític. És ben cert que tots dos estaven, de fa molts anys, allunyats de les activitats del Partit però, havien estat molt significatius durant una època i ens els sentim molt nostres. Ja es veurà i se sabrà el que hi ha, i afrontarem el que sigui amb la màxima dignitat però el cop ha estat dur. Tots hem estat d'acord en que només ens en sortirem amb honestedat i rigor. Hi estic compromès.

De les altres detencions de la setmana prefereixo no parlar-ne perquè no son del meu partit i no vull entrar en polèmiques partidistes. Prefereixo esperar a que la gent s'adoni de qui utilitza els fets de forma instrumental i partidista, abans que jugar al "i tu més". La roba bruta, si els partits no l’hem sabut rentar –o evitar que s’embrutés- l’ha de rentar el jutge.