27/10/09

Les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül reben, merescudament, la Medalla de la Ciutat


Aquesta tarda, al Saló de Plens de l’Ajuntament, hem assistit a un acte important. Un acte de reconeixement a unes dones que, com ha explicat en Ramon Salicrú a la seva glossa, porten més de cent anys treballant a la ciutat i per a la gent que més ho necessita de la ciutat.

La tasca de les
Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül s’ha centrat, principalment i durant cent onze anys, en assistir als malalts i ajudar als més pobres de la ciutat i, en reconeixement a la seva feina, feta amb modèstia, senzillesa, tolerància i solidaritat, el juliol passat el Ple va aprovar concedir a la Companyia la Medalla de la Ciutat.

Malgrat el serveis socials de les institucions han experimentat una millora considerable en els darrers anys, la tasca d’aquestes dones continua essent absolutament necessària. En moments de crisi, quan molta gent ho està passant malament, sort en tenim de la labor que fan als menjadors de la
Fundació Sant Joaquim.

És per això que m’adhereixo al reconeixement que una trentena d’entitats de Mataró els hi ha fet sol·licitant aquest guardó que la Ciutat els hi ha atorgat i que ha estat recollit per la màxima representant de la companyia a Catalunya.