31/1/10

1er míting d'una llarga campanya. Artur Mas.










Aquest matí he estat al Pavelló Vall d'Hebron. Ple de gom a gom i amb gent que ha hagut de marxar. Molta gent dreta i això que ha durat més de dues hores.

Es nota la il·lusió i les ganes de la gent. Suposo que és normal quan les coses estan així però hi ha una completa sintonia i es nota.

No ha costat gens omplir ... la gent hi ha anat contenta i n'ha sortit satisfeta però amb la sensació de que cal treballar el boca orella i perseguir els vots un a un. Convèncer i estirar a la gent a votar pel canvi.

Aquesta serà la nostra feina.



Aquí us deixo la transcripció de la nota de premsa de la Federació:


El líder nacionalista proclama que “Catalunya pot acceptar ser una nació dintre d’un estat, però mai una província de la nació espanyola”

El president de CiU, Artur Mas, ha expressat aquest migdia que de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, “la nostra actitud és la il·lusió; el nostre objectiu, el canvi; i el nostre compromís, governar amb els millors per la gran majoria dels catalans”. “El proper govern serà el de la millor gent, de la més preparada i la més entusiasta, la més sòlida, que tingui coses a aportar. Si son de CiU millor, però si n’hi ha algun de fora més preparat l’aniré a buscar”, ha anunciat.

Mas ha clausurat amb la seva intervenció la festa-míting de CiU al poliesportiu de la Vall d’Hebron de Barcelona, que s’ha fet per celebrar la seva elecció com a candidat de la federació nacionalista a la presidència. Davant d’unes 4.000 persones que omplien de gom a gom el pavelló, Artur Mas també ha tingut l’ocasió de bufar les espelmes del seu pastís d’aniversari, ja que avui mateix compleix 54 anys.

El líder nacionalista ha constatat que en el seus constants recorreguts per pobles i ciutats de Catalunya en els darrers sis anys hi ha trobat “la il·lusió brillant als ulls de molta gent”. Mas ha explicat que el que li ha donat empenta tots aquests anys d’oposició, tot i haver guanyat les dues darreres eleccions nacionals, ha estat “la força de les conviccions, i la força immensa de la gent de CiU que he tingut al costat en tots aquests anys difícils”.

“Si el volem, el canvi requereix un 10% d’inspiració i un 90% de transpiració”, ha advertit, abans d’explicar que “vull el canvi per a que Catalunya assoleixi les cotes més altes de llibertat i progrés pels ciutadans”.

Artur Mas ha citat Einstein per recordar que “la posició més elevada a que pot arribar una persona no és a governar, sinó a servir”. “Si algun dia esdevinc president de Catalunya i m’oblido d’això, us demano que em planteu cara, i també que planteu cara a qualsevol govern que cregui que manar és més important que servir al seu poble”, ha reclamat.

Mas ha advertit que “la primera dècada del segle XXI Catalunya no l’ha aprofitat prou bé”, i ha insistit que “la primera prioritat és superar la crisi i aixecar el país”. Per a fer-ho “res és més important que estar al costat de la gent que està disposada a assumir riscos i sacrificis per tirar una empresa endavant, al costat de les empreses, que son les úniques que creen ocupació”, ha recalcat.

El líder nacionalista ha subratllat que “aquest país pot acceptar ser una nació dintre d’un estat, però el que no acceptarem és que la vulguin convertir en una província de la nació espanyola”. “Això no ho acceptarem mai”, ha proclamat entre la ovació del públic.

ELOGIS DE DURAN AL CANDIDAT

A Mas l’ha precedit en l’ús de la paraula el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, que ha glossat les condicions que fan del candidat nacionalista“de llarg el millor i el més preparat”: “És una persona valenta, serena i alhora audaç; preparada i sobretot honesta; capaç de liderar el canvi, de governar i amb autoritat per fer-ho”, ha explicat Duran.

El dirigent nacionalista ha constatat que “mai un govern com l’actual havia allunyat tant els catalans de les seves institucions, mai un govern havia fet el ridícul d’aquesta manera; amb CiU hi haurà govern, amb el tripartit és com no tenir-ne”. “Els socialistes signifiquen més improvisació, més impostos i baixada de les pensions; a Zapatero li demanem serietat en el tracte d’aquesta qüestió”, ha reclamat Duran.

Per la seva banda, el president Jordi Pujol, que ha obert l’acte, ha constatat que “el país està encallat; però no tingueu por, perquè la societat, la gent, té vitalitat, encara que hagi perdut autoestima”.Amb tot, el president Pujol ha recordat que “sense bona política, sense objectiu ni direcció, un país s’atura”. “Un país ha de tenir un bon govern, que no el freni, que li doni impuls i incrementi l’impuls que té”.

Jordi Pujol ha glossat les virtuts d’Artur Mas, de qui ha dit que “en temps difícils, no es pot posar al davant gent que no tingui molt de talent i categoria”. “Cal preparació tècnica, idiomes, coneixement dels debats actuals i de l’economia, i tot això en Mas ho té”. Pujol ha lloat també la “valentia i sentit de l’honor i el compromís” del cap de files nacionalista, i ha reclamat que en els mesos que venen “cal anar a trobar a tothom: als cansats i als decebuts, perquè no és veritat que no val la pena, també pel compromis i l’obligació de la gent de defensar les coses nobles i l’interès del país”.