27/1/10

Ofrena per la Memoria Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat


Aquesta tarda hem participat de l’ofrena per la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat i així honorar la memòria de les víctimes del genocidi.

El 27 de gener de 1945 l'exèrcit soviètic entrava al camp de concentració d'Auschwitz (Polònia), el camp més gran construït pels nazis. Set mil presoners van ser alliberats però s'estima que en aquell camp van arribar a morir més d'un milió de persones.

Per commemorar aquests fets, honorar la memòria de les víctimes i sobretot per no oblidar-los el dia 27 de gener ha estat designat com el Dia de la Memòria de l'Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat per decisió de l'Assemblea General de l'Organització de les Nacions Unides.

La resolució insta tots els Estats membres a elaborar activitats educatives que inculquin a totes les generacions, actuals i futures, valors que evitin possibles actes de genocidi en el futur. A més del caràcter memorial, la institucionalització del Dia de la Memòria té com a objectiu que les generacions més joves tinguin l'oportunitat de conèixer i reflexionar sobre la destrucció que va suposar l'Holocaust i acostar històries reals d'aquells que ho van patir.

La història ens ensenya tot, fins i tot a no caure en els mateixos errors, i per això aquesta commemoració té per objecte difondre entre la ciutadania les tràgiques lliçons de l'antisemitisme per a la seva eradicació definitiva i educar a les noves generacions en els valors del respecte a les persones de diferent credo, ètnia o una altra condició personal o social.

Sentir el nom de tantes persones perseguides i mortes en els camps de concentració només de Mataró ens ha posat la pell de gallina En aquest sentit, hem de treballar per una societat basada en la no-violència i la no discriminació i la importància del foment del diàleg antireligiós.