24/3/10

Debat a TVM sobre el macroprostíbul de 1200 places a qui el tripartit de Mataró ha donat una llicència mal tramitada

Aquesta tarda hem gravat el debat que, sobre aquest tema, ha conduit –com sempre- en Pep Andreu. El podreu seguir avui a partir de les 22h. I si voleu ho podreu trobar aquí.

Crec que ha quedat ben clar que el PSC s'ho ha fet tot sol i els seus companys de tripartit han mirat d'escapolir-se com han pogut. Paperot el de la Regidora de Promoció econòmica defensant l'indefensable. Això sí, "contumacia" que vol dir persistència en l'error i anar enviant la responsabilitat a la Generalitat. Potser havien d'haver convidat al debat a la Mercè Claramunt (IC) directora de Jocs i Espectacles de la Generalitat que estaria contenta de desmentir-la cara a cara ...

Us avanço la meva intervenció final amb la pregunta que deixo a l’aire:

Si el govern tenia alguna intenció de no donar la llicència del macroprostíbul de 1200 persones com és que no va fer la suspensió de llicències abans de donar-la?... quan el 25 de juny, des de l’àrea d’urbanisme, el Regidor d'Urbanisme ja signa positivament la qualificació urbanística.

Cal la mobilització ciutadana per pressionar el govern municipal perquè anul·li la llicència. Si no ho fa, d’aquí un any i mig o quan sigui, aquest obrirà.

Mataró ja es mou i ja hi ha una plataforma en marxa, de la mateixa manera que uns veïns ja han portat el tema al jutjat i el contenciós ha estat admès a tràmit pel jutge.

Com sempre, he trobat a faltar al Sr. Baron que és qui hauria de capitanejar aquest vaixell a la deriva que és el govern de Mataró i que no apareix mai als debats.

Ara! que queda clar, que tampoc controla als seus regidors ni te la valentia de cessar-los quan li presenten aquests nyaps.

Tots els polítics no som iguals i jo no permetria mai que les coses anessin con van. Tenim un govern municipal instal·lat en la desídia i per no reconèixer els seus errors ens trobem com ens trobem.

Ja ho he dit i ho torno a dir, si la Regidora no va prendre consciència del que signava i ara s'esgarrifa hauria de dimitir i si no ho fa l'Alcalde, que diu que també se'n va assabentar per la premsa, l'ha de cessar. I al darrere, el Regidor d'Urbanisme que va ser el primer en conèixer que podria haver-hi aquest macroporstíbul continua en silenci. Aquí, el capità del vaixell tampoc actua.

Tot plegat, pretenen colar-nos un gol com una casa de barrets i el nostre model de Ciutat no admet aquestes barbaritats. Sense transparència i amb aquest nivell tant baix de responsabilitat no es pot continuar.

Fer el canvi és urgent.