4/5/10

Web 2.0 Expo – San Francisco 2010 - dimarts.






















Avui hem anat de dret a la conferència. El problema de cada hora ha estat triar quina podia ser la més interessant. Portava l’agenda feta de casa però l’he anat canviant sobre la marxa.

Fixeu-vos vosaltres mateixos en el nivell i ho podreu jutjar. Escoltar en directe als primers actors de tota la onada tecnològica que tenim a sobre és excitant i alhora angoixant. Tinc la sensació d’estar assegut dins una de les olles d’atracció de fira que roda sobre si mateixa i sobre un altre eix alhora. Ens en sortirem, com sempre !! però si he vingut aquí a buscar certeses, ara mateix tinc encara més dubtes. Tot gira sobre la universalització de serveis, s’han tornat “locus” amb el cloud computing i la aparició d’una nova categoria de dispositius amb l’iPad fa que hi fins i tot es plantegin que podem utilitzar-lo com a instrument. En l’apartat de les keynotes (espectaculars) un paio ha tocat música amb un iPhone bufant com si fos una flauta i després ha fet anar l’iPad com si fos un teclat d’un piano o quelcom així.

S’ho passen pipa deixant anar tota la creativitat i creant i fagocitant projectes un darrera l’altre.

I us preguntareu ... això en que t'afecta a tu Mora? doncs mireu, p.e. hi ha la "gerra" entre Apple i Adobe pel tema del Flash (tecnologia Adobe) que l'Steve Jobs (Apple) ha decidit que com que ja ha sortit l'HTML5 com a estàndard i diu que el Flash és el culpable de que se'ls pengi l'iPhone o l'iPad doncs diu que els webs que portin aquesta tecnologia doncs no es veuran amb els seus dispositius. I s'ha quedat tant ample !! I a nosaltres, i us en penjo un exemple, ens afecta perquè hem de fer canvis en els nostre portal d'internet si volem que els usuaris en vegin els gràfics ja que, fins ara, els desenvolupàvem amb flash. Jo no entro ni surto en quina tecnologia és millor però la realitat és que ja ho veieu, en les fotos que us deixo de l'iPad veureu dos quadres en blanc a la dreta i és on presentem, als comercials, la evolució de vendes en format gràfic.

No serà difícil de solucionar però als d'Apple tant els fa que els usuaris dels seus dispositius es quedin sense veure parts de moltes webs. O sigui que ja ho veieu, sí que ens afecta i aquest és un dels motius de ser aquí, per preguntar directament i intercanviar impressions de cap on va tot plegat.

De vegades, aquestes coses s'arreglen soles intercanviant milionades en efectiu o en patents però aquesta vegada, de moment, la guerra està servida.

Personalment, entenc que Apple sempre ha tirat pel dret i l'ha encertat moltes vegades. Aquesta, no ho tinc tant clar però l'empenta que ha donat al mercat amb els seus dos darrers productes, rebuts amb bogeria pel consumidor, fa que se'ls hagi de tenir en compte. De fet, estan marcant el camí a la resta de la indústria.

Visca la innovació !!!

Al vespre, però, per relaxar-nos i oblidar aquesta bogeria, hem anat a sopar on ens han recomanat. I mira per on !!! Hem anat a petar al Dosa, un south indian restaurant on també vaig sopar fa dos anys. Te nassos la cosa !! Ep! Però una experiència inoblidable. S’hi menja molt bé i hi hem gaudit una degustació “tremenda” acompanyats amb un Zinfandel, un Graziano 2006, un vi californià de Mendocino County.

I abans d’anar a dormir, parada a Martuni’s on una pianista acompanya els voluntaris que volen sortir a cantar i de tant en tant, també ho fa ella. Excepcional igual que el Dry Martini mida americana que posen.

Ara, a dormir. Demà, més.