26/11/11

Sumant esforços contra el fracàs escolar (Assemblea General Territorial de la FAPAC)

Aquest matí s’ha celebrat a l’Institut Miquel Biada, l’Assemblea General Territorial de la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya de Barcelona Comarques (FAPAC), un moviment associatiu que actualment aplega la majoria de les agrupacions de pares i mares d’escoles públiques del nostre país -36 concretament de les comarques de Barcelona-. Hi han assistit el president territorial, Emilio Litrán i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme-Vallès Orienal, Josep Vicent Garcia.

Jo he parlat com Alcalde de Mataró però també com a pare de dos fills, un dels quals encara va a l’escola, i per tant, amb ple coneixement dels neguits i les inquietuds que el conjunt de pares i mares expressa vers el futur educatiu dels seus fills. En moments de crisi econòmica, amb un 20% d’atur a la ciutat, no ens podem fer enrere. Hem de sumar esforços per millorar la qualitat de l’ensenyament públic i lluitar contra el fracàs escolar, només així ens en sortirem.

Gràcies AMPAS pel vostre suport, la implicació i la crítica constructiva. Ara més que mai hem de treballar plegats. Ens hi juguem l’educació dels que més estimem!


Si voleu consultar la nota de premsa de l'Ajuntament de Mataró podeu clicar en aquest enllaç o llegir-la a continuació:

L’alcalde, Joan Mora, ha fet avui la cloenda de l’Assemblea Territorial de la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya de Barcelona Comarques, junt amb el president territorial de l’entitat, Emilio Litrán, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental, Josep Vicent Garcia.

L’assemblea s’ha celebrat aquest matí a Institut Miquel Biada de Mataró amb la participació de representants de 36 AMPA’s de centres educatius de la província de Barcelona.

Durant la cloenda, l’alcalde ha agraït la implicació dels pares a l’hora de “recolzar la feina que fan els mestres i ser crítics quan cal”, i ha emplaçat les AMPA’s a “treballar tots junts contra el fracàs escolar” i per millorar la qualitat de l’ensenyament. “En un moment de situació econòmica molt complicada, si no col·laborem no ens en sortirem”, ha apuntat Joan Mora.

La FaPaC va néixer al 1975 per donar força al moviment associatiu de pares i mares d’alumnes. Actualment, aplega la majoria de les associacions de pares i mares d’escoles públiques de Catalunya.