17/12/11

El Consell Nacional de Convergència convoca oficialment el 16è Congrés del partit pels dies 23, 24, i 25 de març a Reus





Aquest matí he assistit al Consell Nacional de CDC celebrat a Barcelona en el qual s'ha fet balanç de les darreres eleccions al Congrés i al Senat i s'ha convocat oficialment el 16è Congrés del partit pels dies 23, 24 i 25 de març a Reus. Us adjunto a continuació la notícia relacionada amb la trobada que també podeu consultar al web de CIU-MATARÓ.

El Consell Nacional de Convergència, reunit aquest dissabte 17 de desembre a Barcelona, ha convocat oficialment el 16è Congrés del partit, que tindrà lloc els dies 23,24 i 25 de març a Reus (Baix Camp). Els consellers nacionals han aprovat també per unanimitat el reglament del conclave convergent; i alhora s’ha fet balanç de les eleccions al Congrés i al Senat. Durant la seva intervció davant els mitjans, el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha afirmat que “el Congrés ens servirà per muscular-nos per esdevenir una gran màquina d’idees al servei de Catalunya; i a la vegada, per coordinar l’organització interna i la institucional".
Pujol ha fet balanç del 2011 i ha ressaltat l’actitud de la gent de CDC i de CiU “ja que el País ens ha ubicat on ho ha fet, no perquè tinguem només idees o un projecte, que els tenim, sinó perquè prioritzem Catalunya amb una actitud ferma i positiva.” En aquest sentit, i davant la greu situació que pateix el país, Pujol ha recordat la mà estesa que ofereix el President Mas a tots els col•lectius, a les formacions polítiques, així com als representants sindicals: “Vivim moments difícils però manifestem de nou la nostra voluntat de ser ajudats.” En referència als partits polítics, el dirigent de Convergència ha dit que “valorem positivament que Rajoy destaqui la feina feta a Catalunya per part del Govern del President Mas però li demanem que toqui de peus a terra i que apliqui les mesures que ha anat predicant.” Sobre ERC ha recordat que, durant el seu congrés “ja van passar pàgina del tripartit i han mostrat voluntat d’entesa amb els plantejaments de mà estesa del President Mas i de CiU” i ha demanat a Pere Navarro, escollit avui primer secretari del PSC, que faci el mateix, i que “passi pàgina del Tripartit”. Pujol ha valorat les paraules d’ahir de José Montilla i s’ha mostrat contundent dient que “si bé ell va dir que no tots els mals de Catalunya eren per culpa del tripartit, li hem de dir que el principal sí” i ha recordat que “a banda de la nefasta herència econòmica, existeix l’anímica, que ha impregnat Catalunya de poc orgull.” En aquest sentit, Pujol s’ha mostrat contundent: “Es surt del fons servint Catalunya".

Per a Oriol Pujol, la legislatura del partit socialista al capdavant del govern espanyol “ha estat lamentable” i ha criticat durament les paraules del ministre en funcions José Blanco sobre els 759 milions de la disposició addicional tercera que l’Estat encara deu a Catalunya: “Dóna excuses de mal pagador”. I ha afegit que “una cosa és marxar per la porta del darrera i una altra és fer-ho com un barrut, un penques i no com un senyor.” En aquest sentit, Pujol ha donat suport al Govern de la Generalitat i al President Mas “per tal que exhaureixi totes les vies per aconseguir el 759 milions".

El secretari general adjunt de CDC ha parlat també sobre el proper any 2012, destacant quatre aspectes clau. Començant per Europa, Pujol ha celebrat que “des de l’eix franco-alemany es valori que al sud del continent hi ha un país que fa les coses bé, no volem ser actors perifèrics.” Sobre la legislatura que començarà en breu a l’Estat espanyol, Pujol ha llençat un missatge contundent “el govern de l’Estat ha de tenir clar que no pot seguir enganyant Catalunya” i ha emplaçat el futur nou govern a passar pàgina: “Els catalans no vam votar Rajoy ni PP, no vam llençar un missatge tant clar com el de la resta de l’Estat, aquí varem ser radicalment diferents” i ha afegit que “per aquest motiu no votarem a favor de la investidura de Rajoy, ja que més enllà del que proposi, nosaltres hem de dir on som: pacte fiscal, enfortir Catalunya i fer política catalana a Madrid; allà on hi hagi un cèntim dels catalans, hi serem per defensar-lo".

Durant el 2012 també caldrà seguir consolidant la gestió que s’està fent del País “s’ha fet bona feina i s’ha reconegut per part de la gent, l’esforç l’hem de fer entre tots.” Finalment, en clau interna, Pujol ha dit que “celebrem el congrés per consolidar la feina que s’ha anat fent, per dotar-nos d’eines i per seguir servint el País".

CDC posa en marxa el seu compte oficial a twitter

Coincidint amb l'aprovació de la convocatòria del 16è Congrés, Convergència ha posat en marxa el seu propi compte a Twitter (http://www.twitter.com/ConvergenciaCAT). Des de @ConvergenciaCAT s'informarà de l'activitat del partit, posant un especial èmfasi en els preparatius del Congrés; i després del qual tindrà continuïtat. Aquesta presència a Twitter se suma a la de Convergència i Unió que ja compta més de 10.700 seguidors i més de 10.100 piulades des de la seva posada en funcionament.

Convergència també ha posat en marxa el web del 16è Congrés (http://16congres.convergencia.cat). De moment hi ha informació bàsica sobre l'esdeveniment, així com també el Reglament del Congrés. Properament s'hi afegiran nous continguts a mesura que es vagin generant.