23/12/11

Què pots fer per Nadal a Mataró? Veure Els Pastorets

Demà ja comencen les Festes de Nadal i amb elles un seguit de costums i tradicions. Us recomano veure Els Pastorets de Mataró, Patrimoni Cultural de la Ciutat de  Mataró i que des de fa 95 anys es representa a la Sala Cabanyes. Segon i any i de la mà del director Josep Rodri, amb text de Ramon Pàmies i música dels mestres Enric Torra i Felip Vilaró i dels mossens Miquel Ferrer i Joan Fargas.

Per mi és una tradició el fet d’anar a veure Els Pastorets. El dia de Sant Esteve, és el dia que s’estrena i veure com més de 300 persones (entre joves, no tan joves i canalla) s’en van de casa deixant a la família fent sobretaula i van cap a la Sala Cabanyes per fer els preparatius, maquillatge, vestuari, i la posada en escena de l’espectacle més esperat de la programació de la Sala.

Els Pastorets m’agraden sobretot per la seva filosofia, demostren un grans valors culturals, la continuïtat de diferents generacions, la complicitat entre els personatges, la transparència i el rigor de la posada en escena.

Felicito de tot cor a tots els que feu possible que Els Pastorets, any darrera any sigui un referent per la nostra ciutat.