21/12/11

"El pacte de ciutat continua sobre la taula"


Debat de balanç de l'any i debat per explicar de nou la tasca que està fent CIU al capdavant del govern de Mataró. L'hem celebrat aquest dimecres a la nit a M1TV al programa "Pantalla Oberta", dirigit i presentat pel periodista Pep Andreu. Aquí teniu un resum de la meva intervenció, que també podeu consultar al web de CIU-Mataró.

L’Alcalde i president de CIU-Mataró, Joan Mora, manté l’oferta d’acord de govern a totes les forces polítiques del consistori mataroní, després del pacte de voluntats signat amb el PSC per aprovar els comptes del 2012. Per Mora l’aritmètica parlamentària obligava a assegurar l’aprovació dels pressupostos “perquè el risc que es corria era massa alt”.
Un pacte de ciutat conjunt format per totes les forces polítiques amb responsabilitat. Aquesta era la voluntat del president de CIU-Mataró, Joan Mora, durant la campanya electoral per les eleccions municipals del passat mes de maig, i ho continua essent ara, com Alcalde de Mataró. Així ho va expressar ahir al vespre al programa “Pantalla Oberta” d’M1tv, dirigit i presentat pel periodista Pep Andreu, en debat amb els màxims responsables de les forces polítiques del consistori, Joan Antoni Baron (PSC); José Manuel López (PP); Mònica Lora (PxC); Esteve Martínez (ICV-EuiA) i Xavier Safont Tria (CUP).

Davant el nou escenari polític, amb un acord de voluntats signat amb el PSC per les ordenances fiscals i els pressupostos pel 2012, i amb el PP anunciant el seu gir a la oposició, Mora va recordar que la única i màxima voluntat del govern de CIU ha estat establir diàleg en favor del municipi “com van demanar els ciutadans a les urnes”. I així ho va iniciar a l’estiu amb el PP, formació amb qui es va començar a establir unes línies d’acord: “Potser el meu error ha estat pecar d’un excés d’il•lusió però ens semblava que el millor que li podia passar a Mataró era que totes les forces polítiques amb responsabilitat treballessin plegades”, ha expressat l’Alcalde.

Mantenint la mà estesa al PP “a qui necessitem per fer-nos d’ambaixadors a Madrid i resoldre alguns dels temes importants que afecten a Mataró”, Mora ha recordat que la delicada situació econòmica i financera de l’Ajuntament obligava a cenyir-se a l’aritmètica parlamentària: “Si hi ha dues forces polítiques que poden assegurar els pressupostos son PSC i CIU que sumen 16 regidors. Amb el PP només se’n sumen 13 i això representa un risc molt important que la ciutat no es pot permetre”, va expressar sempre pensant amb els ciutadans que es troben a l’atur i aquells que pateixen la crisi econòmica.

Un govern que treballa

Tot i les crítiques rebudes per part de la resta de formacions, l’Alcalde ha emfatitzat que malgrat sigui en minoria, el govern de CIU està demostrant solvència i responsabilitat. Així s’ha demostrat amb temes tant importants com el Corte Inglés, qui ja ha demanat la llicència d’obres a l’Ajuntament per començar a construir al solar de Can Fàbregas i amb qui el consistori treballa per concedir-la-hi abans del 9 de gener; amb l’escola Marta Mata, sobre la qual començaran les obres abans d’acabar l’any; o bé amb la presentació de les més de 500 propostes del Pla de Mandat 2011-2015 obert a la participació de tota la ciutadania. Per Mora, es treballa amb la voluntat i un tarannà diferent fet que suposa “un esforç enorme tal i com ens van demanar els ciutadans”.

Balanç final

Recordant la feina feta des que ha assumit la màxima responsabilitat del consistori, l’Alcalde i president de CIU-Mataró s’ha ofert a respondre tots aquelles qüestions que quedin pendents reiterant la voluntat de transparència i diàleg del nou govern i desitjant unes Bones Festes als ciutadans de la ciutat.