16/4/12

Apostem perquè la Setmana Santa sigui Patrimoni Cultural de la Ciutat


Adjunto la notícia que trobareu al web de CIU Mataró sobre l'aprovació de l'Ajuntament de Mataró d'una proposta perquè els actes de la nostra Setmana Santa siguin reconeguts Patrimoni Cultural de la Ciutat.


Joan Mora: "La Setmana Santa és una manifestació cultural i de fe sentida per a molts mataronins"

L’Alcalde es mostra convençut que gràcies a la tasca de les germandats la Setmana Santa de la capital del Maresme serà un referent al país. Mora va expressar aquestes paraules durant el Ple ordinari d’abril en què l’Ajuntament va aprovar una proposta per reconèixer els actes de la festa com a Patrimoni Cultural de la ciutat.
El Ple de Mataró va aprovar dijous iniciar els tràmits perquè la Setmana Santa sigui reconeguda com a patrimoni cultural de la ciutat. La proposta va ser aprovada amb els vots de CIU, PSC, PP i PxC, mentre que ICV i la CUP s’hi van abstenir. En nom de la Comissió de Setmana Santa, el seu vicepresident Jordi Merino, va intervenir al Ple per recordar que no tenien coneixement de la presència dels legionaris a les desfilades i va insistir en que un fet similar no es tornarà a repetir. Merino va voler reivindicar els 26 anys d’història de la Setmana Santa Mataronina per contrarestar la polèmica de divendres Sant.