21/3/07

Es tractava de conèixer millor Europa


Dimarts 20
A les 7 del matí ja volàvem cap a Brussel·les. Érem 20 alcaldables de CDC en visita al Parlament Europeu. A part de la visita en sí, hem fet bona amistat. Tots som novells en això de ser candidats, però la il·lusió i l’empenta eren paleses en tot moment. A mitja nit ja havíem segellat l’agermanament de Mataró amb Aïtona, l’Aldea, Almenar, Badia del Vallès, Blanes, Begur, Berga, Calella, Castellar del Vallès, Castelldefels, Fontrubí, El Masnou, Gandesa, Gavà, Ripoll, Sant Quirze de Besora, Torredembarra i Tremp.
De tots ells en tinc un gran record i hem quedat per més endavant continuar les trobades. De tot se’n aprèn i, de les dificultats, més.
Vaja, que el motiu era el Parlament i les Institucions Europees i també hem fet el fet. Primer en Toni Orovitg ens ha explicat el funcionament del Parlament i hem presenciat durant uns minuts l’Assemblea Mundial sobre l’Aigua que es feia al Saló de Sessions.
M’ha fet gràcia el fet de que la cabina de traducció que correspon a l’Estat Espanyol no tenia retol·lació sinó un paper amb les lletres “ES”. Encara s’està discutint la denominació de la llengua.
Després, en Jordi Torrebadella ens ha explicat tot el funcionament de la Política de cohesió per el periode 2007-2013 i ens ha deixat molt clar que hem de saber moure’ns bé per aconseguir pessigar quelcom per els nostres municipis.
I, finalment, hem saludat a l’Ignasi Guardans amb qui hem xerrat una bona estona i amb qui, després, hem sopat. La veritat és que la seva tasca és immensa i el fet de que sigui un membre molt actiu del Grup Liberal de la Cambra ens permet incidir i ser respectats.
Pel que fa a l’objectiu de la visita, s’ha aconseguit plenament. Conèixer personalment la gent amb qui hauré de treballar ha estat un plaer.

Ah ! Segur que ja coneixeu la cervesa Belga, però prendre-la a la Gran Place és una experiència formidable.

Dimecres 21
Com que teníem el vol a la tarda he aprofitat tot el matí treballant a l’hotel. No se si és al·lèrgia o constipat però estic fatal. A estones cau neu i a fora fa un fred que pela. No se si vaig llepar, ahir ...
L’avió ha sortit a les quatre i a les set ja era al despatx a Mataró. El temps just de preparar una mica l’acte de Cirera. on hem presentat les nostres propostes sobre mobilitat.