14/9/07

Ple Guiness a l'Ajuntament?

Ahir vam acabar a les dues de la matinada. En total set hores de Ple.

És evident que plens tant llargs no són recomanables perquè probablement, el ritme baixa i els temes es tracten de forma més planera. Ara bé, anem a pams perquè ningú s’enganyi. Aquí hi ha una estratègia del govern perquè això sigui així.

Les preguntes de l'oposició són fetes amb molta agilitat i, la majoria, demanen una contestació igual de ràpida i clara. L’equip de govern, vaja, el PSC principalment, es dedica a fer contestacions que no venen al cas, llarguíssimes, i que només tenen per objectiu fer durar la resposta perquè, al final, no es vegi que queden en evidència.

Per tant, que ningú acusi a l’oposició d’allargar els plens perquè, en un símil futbolístic, la possessió de “micro” és infinitament més gran per part dels socialistes. És un tema sobre el que no cal discutir. Hi ha les gravacions i es pot comprovar.

Exemples:

Pregunta que fem sobre: punts negres d’accidents de trànsit. Existeix una llista? valorada en costos per resoldre-ho? prioritzada? És evident que la resposta és si o no i, si és afirmativa, fent-nos-la arribar per escrit, el tema matat en un parell de minuts. Resultat: el Sr. Bassas s’hi esplaia en coses que no li ha preguntat ningú. S’escolta i s’escolta ... és feliç !

Pregunta sobre el servei d’ocupació de l’IMPEM: es pot millorar? la Regidora Romero ens explica les mides de les portes de l’impem (metafòricament) i mil coses que no li ha preguntat ningú.

Pregunta sobre si a Mataró ens podem trobar amb talls elèctrics com a BCN? El Regidor Melero ens explica no se quantes reunions i traballs per acabar amb un: SI.

I n’hi ha molts més ...Bé ! Si el que es pensen és que, amb aquesta tàctica, CIU els deixarà de preguntar s’equivoquen. No ens faran callar amb estratègies com aquestes.

PLANTAREM LA BANDERA

Hem d’agrair al Regidor Terradas la seva disponibilitat per arribar a un acord sobre la nostra proposta de plantar una bandera a l’entorn de la plaça Santa Anna. Finalment, i negociant treure el punt concret però quedant clar que estàvem parlant de centre històric, punt de màxima concurrència de gent, profusió d’actes ... es va aprovar per unanimitat. Fins i tot el PP hi va estar d’acord.

És un primer pas perquè els tècnics ens hauran de presentar propostes, però esperem que no ens descafeïnin la idea.

Hi havia el risc de què el que es vulgués fer és posar una bandera al costat del possible nou monument a Rafael Casanova a la Puig i Cadafalch (a prop on ara hi ha el monòlit). No ens hi oposem ni molt menys però són dues coses diferents. La nostra és una proposta de col.locar-la en un lloc molt visible per a molta gent i, durant tot l’any.

HEM RETIRAT LA PROPOSTA DE PROTECCIÓ SOBRE EL CENTRE HISTÒRIC (ENTRE MURALLES)

Clar que sí ! I què podíem fer ? Si va quedar clar que no en volien parlar ni mica ? Per activa i per passiva, en negociacions prèvies, durant el ple ..., no hi va haver manera de que poguéssim arribar a què la proposta s’estudiés. Nosaltres estàvem disposats a parlar-ne durant els mesos que calgués i, sobretot, que fossin els experts els que la discutissin i ens diguessin el què.

Res de res. La resposta del PSC és que hi hauria gent que perdria valor patrimonial !

Primer, això s’hauria d’estudiar i dependria del que finalment s’aprovés. Per tant, no hi ha res tancat. A per tot, uns centres històrics remodelats i rehabilitats augmenten de valor i, per tant, no hi ha pèrdues. Ara bé, la proposta era per parlar-ne.

I posats a parlar del valor patrimonial, al Sr. Bassas no li deu pas constar el fet de què la puja dels valors cadastrals que van fer en el passat, sí que anaven directament a fer que l’impost sobre el Patrimoni de molts mataronins hagi pujat. A aquest senyor no li consta perquè hi ha una gran diferència entre treballar per continuar manant i un altre treballar per Mataró i els mataronins. I si no, que pregunti a tots els assessors, gestors, i gent implicada en fer rendes que li ho explicaran. Quan CiU ho va denunciar al seu moment, ell devia sentir ploure.

NI CAS ALS VEÏNS DE LA LLÀNTIA !

El poliesportiu del carrer Euskadi ja va endavant. S’ha de fer però, novament, no s’aprofita l' oportunitat per eixugar el dèficit d’aparcament. Al Ple del juliol ja en vam parlar i els socialistes es van comprometre a parlar-ne de fer més aparcament en el seu subsòl.

Avui ha quedat clar que només volien guanyar temps i adormir a l’associació de veïns perquè, sense parlar amb ells tiren el projecte endavant igual que estava previst. Es veu que els han enviat dues cartes (totes tornades) i, finalment, el mateix dia del ple els han enviat un fax. Això no és companys !

L’ALCALDE NO ENS ENTENIA ...

Quan li preguntàvem quines instruccions li dona a cada representant, director, president, de cadascun dels organismes, empreses i departaments de l’Ajuntament ens va semblar que no ens entenia. La contestació va ser que amb una fotocòpia de l’acord de govern a cadascun, ja n’hi ha prou.

Són evidents els perquès, anem a remolc i sense model. Aquí tothom funciona per inèrcia i sort n’hi ha dels grans professionals -que n’hi ha- perquè el que és direcció per objectius, el que es diu direcció ... no n’hi ha pas.

És clar que haurem de preguntar a cadascú què pensen fer i estar molt alerta al pressupost i al PAM per veure què han pensat.

BONES NOTÍCIES PELS ATLETES

Encara que la segona fase per renovar l’estadi no té data ni cap previsió, com a mínim aviat començarà la renovació del tartan (8 carrers) i uns vestuaris provisionals.

Esperem que s’arregli bé el lloc on hauran d’entrenar els atletes mentre duren les obres, especialment els més petits.

LA NOSTRA FEINA EN AQUEST PLE

Perquè ho pugueu veure, aquí us deixo la relació de les nostres propostes, precs i preguntes:

1. Proposta per exigir el restabliment de la línia de ferrocarril entre Mataró i l'aeroport de Barcelona.
2. Proposta per la creació d'un WEB propi de l'IMPEM.
3. Proposta sobre la necessitat de preservar el Centre Històric de la ciutat.
4. Proposta de Resolució per la modificació de les "Normes de redacció, fotografia, maquetació i publicitat del Butlletí Municipal MésMataró".
5. Proposta a favor de la instal·lació d'un mastil amb la bandera de Catalunya al centre de la ciutat.
6. Proposta de suport al Correllengua 2007.
7. Pregunta sobre el funcionament dels Organismes Autònoms Municipals.
8. Pregunta sobre la celebració de la Trobada de Ciència Ficció.
9. Pregunta sobre les obres de la nova escola Anxaneta.
10. Pregunta sobre les inundacions a locals privats causades per la reurbanització del carrer Cooperativa.
11. Pregunta sobre l'estat i el Pla d'Usos de la Nau Gaudí.
12. Pregunta sobre l'existència de "punts negres" a les carreteres de l'entorn de Mataró.
13. Pregunta sobre la relació entre la Fundació Privada Turística Costa de Barcelona Maresme i l'Ajuntament de Mataró.
14. Pregunta sobre l'estat de la xarxa elèctrica a la ciutat de Mataró.
15. Pregunta sobre la manca de sales d'exposició cinematogràfica al centre de la ciutat.
16. Pregunta sobre el servei d'ocupació de l'IMPEM.
17. Pregunta referent a la situació de la nau de Can Fàbregas i de Caralt.
18. Prec que presenta el grup municipal de Convergència i Unió referent al nomenament de Caps d'Àrea i Directors d'Organismes Autònoms.
19. Pregunta respecte les instal·lacions de la vella escola bressol de Cirera.
20. Pregunta sobre les indicacions de l'Alcalde als representants de l'Ajuntament a entitats i institucions.
21. Pregunta sobre les indicacions de l'Alcalde als Presidents dels Consells d'Administració de les empreses municipals.
22. Pregunta referent als canvis al govern municipal.