1/6/10

Ma estesa al govern però calen gestos urgents perquè la gent torni a confiar en la política





Avui hem fet una roda de premsa per explicar el que pensem fer davant la gravetat de la situació.

Primer, i no se si ho he aconseguit, he intentat fer una reflexió als periodistes que hi han acudit –i els ho agraeixo- llegint un parell de paràgrafs d’un dels meus discursos d’anys anteriors sobre la situació econòmica. Amb una descripció premonitòria de la realitat que vivim i que viurem, he intentat que s’entengués el perquè nosaltres, tot i haver-la vist a venir(la patacada econòmica) i no haver sigut escoltats en res per el govern tripartit de Mataró, tot i això –dic- estem disposats una vegada més a estendre la ma al govern per discutir la retallada que ens cal.

Com a alternativa de govern, però també per caràcter, som responsables del futur d’aquesta Ciutat i encara que la culpa tingui altres colors polítics, el problema hi serà igual i hem d’intentar mostrar a la gent que hi ha una altra manera de fer política i un altre manera d’administrar els recursos de la gent.

Per això, al Ple de dijous proposarem la constitució d’una comissió especial per a discutir totes les propostes que presentem nosaltres però, també, les del propi govern i dels altres grups del consistori. Fa dos anys, també a proposta nostra, es va crear una comissió –en van dir de la austeritat- i que es va reunir una vegada i va servir perquè el govern fes l’habitual d’explicar-nos el que faria i punt. Evidentment, no es va anar enlloc.

Sant tornem-hi i a veure si , ara, la manifestació pública del problema permet avançar més.

Tenim moltes propostes però ens ha semblat que n’hem de presentar alguna perquè sigui discutida en el proper Ple, també. Una de qualsevol però que ens ha semblat que podria ser molt aclaridora perquè ens sembla que tothom hi podria estar d’acord: no gastar en inauguracions. Quan les obres s’acaben, tothom les veu i es poden inaugurar amb el discurs de l’Alcalde però no calen els “extres” que s’han anat encrostant fins el punt que no sabem fer cap inauguració sense gastar. I una cosa més, en aquesta mateixa proposta de les inauguracions, també, proposem que es facin fora de l'horari laboral comú (qüestió d'exemple). Com dic, és una proposta però val la pena que fem gestos reals per demostrar que ens estrenyem realment el cinturó.

Notícia del Tot Mataró.

Notícia del Capgròs