4/6/10

Ple de Juny. Discutim de tot però, arreglem res?






Ahir vam tornar a tenir un Ple mataroní maratonià.
Ja està penjat al mesmataro.cat i podeu seguir-lo completament. Cal una paciència de Sant però què hi farem! Aquesta vegada, dilluns al matí, abans de la Junta de Portaveus, ens van arribar 5 mocions institucionals. Cap presentada per nosaltres. El resultat va ser que vam estar-nos 3 hores, de les set a pràcticament les deu del vespre discutint de política que ens afecta però sobre la que no hi tenim "competència" directa.

Allà hi trobareu l'ordre del dia i els vídeos per blocs.

Els plens són el lloc on s'executa la política ciutadana i on s'hi debat el posicionament de cada força. Potser és inevitable que s'hi entrin mocions relatives a política nacional, estatal, europea o qüestions de caràcter mundial. Ara bé, 5 ? i 3 hores?

Com que, sembla que no es pot solucionar, ens ho hem de prendre bé i participar-hi. L'únic problema és que, com aquest cas, quan han d'entrar en acció algú que ve a parlar al Ple, en aquest cas en Pep Riera, s'ha d'esperar a intervenir quan li toca segons l'ordre del dia i, clar, li toca tard.

Ja he explicat alguna vegada que l'Alcalde actual només vol fer canvis si acceptem limitar les propostes, preguntes i temps. La nostra resposta és invariable, pensem que no som qui allarga els plens -cal considerar que en aquest mandat hi ha 6 grups polítics- i només cal agafar un crono i mesurar-ho, o revisar qui entra més mocions institucionals, de la mateixa manera que tampoc vol ni sentir a parlar d'avançar la intervenció dels veïns concentrant-los quan comencen les preguntes i propostes dels grups. Per què serà? Potser per tossut? Potser sí.