22/10/10

M1TV - Pla de cobertura de les Eleccions al Parlament de Catalunya 28N

M'acaba de venir a mans aquesta informació.
No soc partidari de quotes, igual que entenc que debats amb molts participants (sis en la majoria de vegades i fins i tot 11 com havíem fet en eleccions municipals) fan que l'espectador perdi l'interès perquè, òbviament, no hi ha temps per debatre a fons cap tema. 
En un món ideal, un veritable periodista hauria de poder destriar la informació atenent al seu criteri, així com difondre-la com millor cregui.
Ara bé ..., el primer debat seria ...  existeixen els mons ideals?    em sembla que no però si llencem la tovallola i no intentem crear-los, haurem de resignar-nos a la decadència.   


 M1TV -  Pla de cobertura de les Eleccions al Parlament de Catalunya 28N
===============================================================

La televisió de proximitat del Maresme m1tv/m2tv , atenent a les seves obligacions[i] com a televisió local pública i d’acord amb la seva voluntat de reflectir la pluralitat de la societat, es proposa garantir el seguiment informatiu regular de l’activitat pública que desenvolupin les forces polítiques amb motiu de les eleccions del dia 28 de novembre a través d’un pla de cobertura que segueixi les instruccions de la Junta Electoral i que compti amb el consens de les diferents candidatures amb representació institucional. En tractar-se d’unes eleccions al Parlament de Catalunya, s’atendrà a la representació obtinguda per les diferents formacions polítiques a les últimes eleccions celebrades el dia 1 de novembre de 2006 que van donar els següents resultats

Convergència i Unió (CiU):                                                         935.756 vots – 31,52% - 48 escons
PSC-Ciutadans pel Canvi (PSC):                                                796.173 vots – 26,82% - 37 escons
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC):                         416.355 vots – 14,03% - 21 escons
Partit Popular de Catalunya (PPC):                                         316.222 vots – 10,65% - 14 escons
Iniciativa per Catalunya-Verds/EUiA (ICV-EUiA):                             282.693 vots –  9,52% - 12 escons
Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C’s):                         89.840 vots –  3,03% -  3 escons

Com a conseqüència l’espai destinat a la informació de la campanya electoral a m1tv/m2tv contindrà informació diferenciada per a cadascuna d’aquestes formacions polítiques de manera proporcional a la seva representació percentual.
El Pla de cobertura de m1tv/m2tv distingeix, per tant, les formacions polítiques amb representació parlamentària i les que no formen part de la cambra legislativa. El pla conté entrevistes, debats, reportatges i cròniques d’actualitat. Tant les entrevistes i debats, com la primera edició de l’informatiu 24Hores Maresme s’emetran simultàniament a m1tv i m2tv en la seva primera difusió.
Tot i que oficialment la campanya comença el 12-N, m1tv/m2tv té la voluntat de reforçar la cobertura dels últims dies de la precampanya i dels primers de la campanya per potenciar el seu paper de referència a la comarca fora de les dates finals (22 al 26 de novembre) en què els grans mitjans marcaran la pauta de l’esprint de les eleccions. Amb aquesta voluntat es proposa programar el debat dels candidats comarcals dimecres 10 de novembre, més tenint en compte que es remetrà repetidament durant el primer cap de setmana de campanya.

Debats. S’organitzarà per al dimecres 10N a les 22.30h un primer debat des dels estudis de m1tv a Mataró d’una durada de 80 minuts amb presència dels representants maresmencs dels sis partits parlamentaris, just abans d’iniciar la campanya oficial. Aquest debat s’emetrà simultàniament per m1tv i m2tv. Posteriorment, es reemetrà per m1tv dijous (3h, 6.30h, 10h i 16h), dissabte (10h i 16h) i diumenge (12h), i per m2tv dissabte (18h i 22.30h) i diumenge (15.30h)  durant el primer cap de setmana de campanya.
I s’organitzarà un segon debat per al dimecres 17N des dels estudis de m2tv a Calella recollint una sol·licitud del Consell Nacional de la Joventut, amb la participació de dirigents de les joventuts de les sis formacions citades. El debat s’emetrà simultàniament per m1tv i m2tv a les 22.30h, la seva durada serà de 80 minuts. Es reemetrà per m1tv dijous (3h, 6.30h, 10h i 16h), dissabte (10h), i per m2tv dissabte (18h i 22.30h) i diumenge (15.30h). A més, aquest debat es posarà a disposició de l’XTVL per a la seva emissió voluntària a les estacions de televisió local de tot Catalunya.
L’equip de producció de m1tv/m2tv es posarà en contacte amb antelació amb els diversos partits polítics per convocar-los per a l’enregistrament del debat.

Entrevistes. S’entrevistaran els representats de les sis formacions amb representació parlamentària. L’ordre d’emissió seguirà el criteri de menor a major representació d’acord al resultat de les últimes eleccions. S’emetran a les 21.30h simultàniament a m1tv i m2tv i es redifondran l’endemà per m1tv cinc vegades a les 2h, 5.30h, 9h, 12.30h i 15.30h (en el cas de les entrevistes dels divendres les emissions corresponents a les 9h, 12.30h i 15.30h s’emetran dilluns). Les dates de l’emissió inicial de les entrevistes són les següents:
12N – C’s
15N – ICV-EUiA-
16N – PPC
17N – ERC 
18N – PSC 
19N – CiU 
L’equip de producció de m1tv/m2tv es posarà en contacte amb els diversos partits polítics per enregistrar les entrevistes amb antelació.

Reportatges. Amb motiu de les eleccions la Xarxa de Televisions Locals i Barcelona Televisió produeixen una sèrie de sis capítols amb el perfil sonor dels caps de llista de les sis formacions. Aquest reportatge, agrupat sota l’epígraf Banda sonora, durarà 25 minuts i s’emetrà els dies 18, 19, 22, 23, 25, 26-N a les 21h i no es reemetrà. Banda Sonora mostrarà el perfil més humà de cadascun dels sis candidats a través de les músiques que han marcat les seves vides. L’ordre d’emissió seguirà l’ordre de menor a major representació d’acord al resultat de les últimes eleccions autonòmiques: Albert Rivera (Cs), Joan Herrera (ICV-EUiA), Alicia Sánchez Camacho (PPC), Joan Puigcercós (ERC), José Montilla (PSC) i Artur Mas (CiU).

Notícies. S’elaborarà a partir del 12N una crònica diària de l’actualitat electoral al Maresme a l’informatiu 24Hores Maresme. Aquesta crònica no inclourà obligatòriament cada dia notícies de totes les formacions. En qualsevol cas, es cobrirà un mínim de 2 actes electorals de cadascuna de les sis candidatures citades. Al final de la campanya, el temps global dedicat a cada formació política a l’informatiu serà proporcional a la seva representació parlamentària, tal com ha quedat establert al començament.
A la crònica del Maresme s’hi afegirà diàriament un bloc informatiu, subministrat per la Xarxa de Televisions Locals amb el seguiment dels caps de llista de les sis formacions amb representació parlamentària en l’última legislatura.
L’informatiu 24 Hores s’emet diàriament a les 20.30h i es reemet per m1tv a les 22h, 1h, 2.30h, 4.30h, 6h, 8h, 9.30h, 11.30h i 13.30h i per m2tv a les 0h, 7h i 10.30h.
A l’informatiu Al Dia que m1tv emet cada dia a les 14.15h s’hi inclourà també un bloc informatiu general subministrat per l’XTVL que sumarà a tots els efectes en el còmput final de temps per als diferents partits.

Jornada electoral 28N. A les 0h de dilluns 29, s’emetrà un especial de 30’ de durada produït per l’XTVL amb els resultats de què es disposi i les primeres valoracions dels caps de llista de les principals formacions polítiques.

Observacions. No hi haurà cap redifusió de continguts polítics electorals a partir de les 00.00h del dia 27-N, jornada de reflexió.
[i] 1. Obligació de comunicar al Consell Audiovisual de Catalunya el pla de cobertura informativa sobre les eleccions al Parlament de Catalunya que desenvoluparan.
2. Obligació de comunicar a la Junta Electoral els debats o entrevistes amb representants de les formacions, amb 5 dies d’antelació, indicant la data i hora d’emissió i les formacions que intervenen.
3. Prohibició de contractar espais de publicitat electoral, d’acord amb el que disposa l’article 60 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general i l’article únic de la Llei orgànica 14/1995, de 22 de desembre, de Publicitat electoral en emissores de Televisió local per ones terrestres.
4. Prohibició de distribuir espais gratuïts de propaganda electoral en eleccions diferents a les municipals, de conformitat amb l’article únic de l’esmentada Llei 14/1995, de 22 de desembre.