12/3/11

Nosaltres, el govern de CiU, només prendrem acords que puguem complir.


Aquest matí, Consell Nacional de CDC a Bellaterra.
Ja m'ho pensava però, a la que m'he llevat, de seguida he comprovat que la pluja ens impediria de tenir les carpes i l'infanteria al carrer.  Bé, no és d'això del que us volia parlar sinó del més important que s'ha dit, per mi, al consell nacional d'avui.
Primer, el Conseller Mas Colell, que ens ha presentat un horitzó ambiciós, amb accions a curt termini perquè Catalunya torni a ser una economia potent, d'alta productivitat, del coneixement, oberta a l'exterior, i situada internacionalment com un referent.  Només així podrem garantir l'Estat del benestar amb prestacions socials sostenibles.  Els ajustaments i els sacrificis, com els de qualsevol família, van en aquesta línia.  No es pot gastar, indefinidament, més del que s'ingressa.  Per això, l'Estat ha de complir amb les seves obligacions contretes amb Catalunya.   M'ha agradat que ha acabat amb un "nosaltres només prendrem acords que puguem complir". Gent seriosa!
Després han anat parlant l'Oriol Pujol, en Lluís Corominas, en Ramon Tremosa, en Vilajoana, en Pere Macias ... i finalment el President Mas.  M'he quedat amb el que tots sabem de que com que l'ajust no es va fer quan calia i per part de qui calia (ja ens entenem) ara no hi ha cap més alternativa, però sí que sempre donant un missatge positiu i optimista. En sortirem més forts d'aquesta crisi però ens cal ser seriosos i actuar en la línia de fer més i millor, però amb menys.
És exactament el mateix que estan fent totes les empreses i famílies del País. O no? Doncs som-hi que tenim feina!