11/3/11

Utilitzem la comarca com a instrument de consens per la Ronda de Mataró


Aquesta tarda hem presentat la posició de CiU quant a la Ronda de Mataró i del Maresme.
He estat acompanyat pels diputats del Parlament, Josep Rull i Joan Morell, i pel portaveu del Grup Comarcal, Alfons Molons.

Aquesta és la nota de premsa però podeu seguir el vídeo aquí. I us recordo que ve de la nostra proposta de que calia replantejar la Ronda de Mataró




CIU demana una convocatòria urgent de la Comissió de mobilitat del Consell Comarcal del Maresme

La Federació de Convergència i Unió sol•licita una convocatòria urgent de la Comissió de mobilitat del Consell Comarcal del Maresme “per poder discutir el projecte de laterals de la Ronda del Maresme i estudiar-ne totes les opcions”
En roda de premsa conjunta amb el diputat al Parlament Josep Rull, Mora ha insistit en la necessitat de considerar la Ronda de Mataró i la Ronda del Maresme “com una mateixa cosa” i ha alertat que els problemes de mobilitat no es resoldran si es conceben els dos projectes de manera independent i sense considerar les potencialitats d’aprofitar la infraestructura ja existent (C-32).
Per la seva banda, Rull ha defensat la importància de discutir en el mateix territori qualsevol reflexió al voltant del Pacte de Mobilitat i en aquest sentit ha justificat la votació de CIU al Parlament en contra de la moció presentada per IC-V. “La convocatòria de la reunió extraordinària del Pacte és una conseqüència de la votació que CIU va fer dimecres al Parlament”, ha detallat. Rull, insistint que és en el marc del Pacte on “s’ha de poder parlar de tot i ha recordat que cal activar-lo per la millora de la mobilitat al Maresme”.
Tenint en compte que la Generalitat es replanteja el projecte de laterals de la Ronda del Maresme el diputat de CIU al Parlament ha insistit en el que considera una qüestió de coherència “no es pot plantejar la Ronda del Maresme sense considerar la Ronda del Mataró”. Així mateix el president de CiU a Mataró, Joan Mora, ha suggerit que en aquesta nova etapa del Pacte de Mobilitat la societat civil hi pugui participar activament.
El president del grup municipal a l’Ajuntament de Mataró ha manifestat la voluntat de “no perdre els diners ja invertits en la comarca però que cal fer-ho amb el màxim consens possible”. Per Joan Mora també cal esvair qualsevol indici de continuar finançant l’autopista després de la culminació de la concessió el 2021.
Finalment, Mora ha demanat a totes les formacions polítiques que deixin aquest tema fora de la lluita política municipal perquè afecta a tota la comarca i caldrà parlar amb totes les poblacions, atès que, si es vol treballar els projectes per separat, Mataró només té un problema a l’alçada de l’Hospital i els laterals, tal com es plantegen, no són la millor solució.