1/7/12

Racó de la Pau al Nou Parc Central











Els mataronins compten des d’aquest migdia amb un espai que vol escenificar la cohesió social i la convivència a la ciutat. Es tracta del Racó de la Pau, situat al nou Parc Central, i que ha de servir perquè en moments difícils persones de cultura i religions diverses disposin d’un racó de diàleg per tal de llimar diferències i trobar punts en comú.
 
L’Associació Cultural Al Ouhada i Jusícia i Pau han organitzat l’acte simbòlic per inaugurar aquest benvingut lloc de trobada i ho han fet amb la plantada d’una olivera i una placa commemorativa.
 
Durant la cloenda, he expressat el meu desig de que l’acte és molt més important del que pugui semblar a simple vista. Emmarcat dins la celebració del dia mundial de la pau, la càrrega simbòlica ve donada per la voluntat de que ens recordi de que mai, mai s’ha de confrontar una religió a una altra, ni a les persones no religioses amb les religioses, ni a la inversa.   Recordant la història, aquestes confrontacions han comportat sofriments terribles a milions i milions de persones.
També he fet un comentari en relació al fet de que aquest nou petit racó de la Ciutat, aquest espai, no l’ha de cuidar l’Ajuntament sinó que se l’ha de fer propi la gent de Mataró donat el seu significat tant especial.  Si queda oblidat i es converteix la olivera en un arbre més del parc, “cuidat” per l’Ajuntament, haurà significat el fracàs dels nostres objectius.  Per tant sou vosaltres, nens i nenes, i nosaltres, els grans, qui hem de fer reconegut i important aquest racó com a símbol de la fraternitat que volem significar avui i quina millor manera si el feu conèixer als vostres amics i amigues i feu que un dia, quan els uns tinguem molt més cabell blanc i els més joves tingueu una família, ens puguem retrobar sota aquesta olivera i mirar-nos als ulls amb l’objectiu acomplert.
 
L’enhorabona i que el seu sentit perduri per sempre!