16/2/14

Índia, serà la propera parada de la colla castellera Capgrossos de Mataró


La colla castellera Capgrossos de Mataró és una de les entitats més importants de la ciutat. Nascuda l’any 1996, aquest any ja compleix la seva majoria d’edat. Es tracta d’un col·lectiu que, per la seva activitat, genera un alt moviment de persones amunt i avall. Amb molt pocs anys, s’ha convertit en una de les colles castelleres de referència entrant de ple en el selecte grup de privilegiats que han carregat i descarregat castells de gamma extra.

Els Capgrossos de Mataró són uns autèntics ambaixadors de la ciutat. El que representa el fet casteller amb la la significació de la pinya i l’esforç de la torre, entre d'altres, encaixen de ple aquest any amb el projecte que estem tirant endavant: “Mataró, ciutat de valors”. Durant un any, a Mataró parlarem dels valors que ens fan com són, que ens ajuden a superar els obstacles, que ens donen l’oportunitat de ser solidaris i empàtics amb els nostres companys... Mataró vol fer dels valors i del treball amb els valors un dels seus trets distintius. I els castells, el Capgrossos, representen tots aquests valors: l’esforç, el sacrifici, el compromís, l’alteritat, la cooperació, la identitat, el civisme, l’acollida, la iniciativa, l’experiència i -finalment- la il·lusió.

Per aquest alcalde i per aquesta ciutat és important que la colla que simbolitza tots aquests valors trenqui fronteres, superi el continent europeu i vagi a actuar a Àsia. I que ho faci a l'Índia davant de milers de persones en el marc del Dahi Handi, el festival de Bombai i Thane on els Govindes alcen construccions humanes en commemoració del naixement del déu Krishna.
Aquesta és una gran oportunitat per mostrar el treball tenaç i incansable d’aquest col·lectiu, per ensenyar que el treball en equip és imprescindible per superar tots els obstacles i obtenir l’èxit i, també, per portar el nom de Mataró per tot el planeta.

Èxits!!!