13/7/08

Cloenda. Discurs Felip Puig


Bé, comença en Felip Puig. A veure ...
Transcric. Sorry per la velocitat però miro de fer el que puc. Continuo prenent les notes des de la taula.

Felip: Doble sentiment emoció i gratitud. Emoció per l’èxit Congrés, per la joia compartida per la feina feta amb tos vosaltres per la il.lusió de tantes mirades, gests i actituds, gratitud per la vostra confiança per deixar-me ser protagonista de aquesta plana de la història d’aquest partit del que sóc militant des dels 17 anys i que per sempre agrairé que m’hagi donat tantes i tantes oportunitats.
Artur, seré lleial a la teva confiança i a la teva delegació de responsabilitats des de la qual correspondr. Igual que a tots els militants d’arreu del nostre País, també als de dins a casa, a tots el treballadors i treballadores, sóc al vostre servei.
Acabem el congrés: CONVERGENCIA A PUNT. RETORNA LA IL.LUSIÓ.
Tinc la sensació de que hem fet un gran Congrés. Un cop passat ... ens demanàvem gresca però no! Doncs no! Nosaltres hem tornat a sumar. Nosaltres tornem a donar-nos aquesta responsabilitat compartida. Tots . David, tranquil, has tret quasi el doble de percentatge que algun secretari general d’un altre partit ...
I el Consell Assessor ... amb els nostres veterans, que ens donareu la vostra experiència, amb la joventut (JNC) que cada vegada te més força.
També hi havia gent esperava que féssim un Congrés d’oposició. Doncs no ! Hem fet un Congrés d’alternatives, d’alternança, de contrast ... A veure si trencàvem amb Unió. Doncs tampoc! Més Convergència i més Convergència i Unió. Treballarem millor per la Federació i treballarem més per tenir millor encaix en les llistes municipals.



Pensàvem que no sabem cap on anem ... els que diuen que Catalunya ha d’anar cap a Madrid, o ha de quedar feta una província espanyola. Doncs tampoc!! Però si és clar i natural que aspirem a ser un país normal en el mon. I és clar que apostem pel dret a decidir ... en aquest nou cicle i nova etapa que ham de protagonitzar perquè tenim clar que només amb més autonomia i més autogovern podrem recuperar la confiança del País en les seves pròpies forces. Però és que no ho sabeu que això us ens motiva a tothom. Que no ho saben que amb això d’un estat propi un nacionalista hi pensa cada dia, no en parla quasi mai, però hi treballa cada dia. Doncs no!
Ni trencament amb Unió ni derives radicals. Més convergència. Hem renovat el nostre compromís amb Catalunya. Model de País, instrument polític, Convergència casa gran, hem renovat l’equip i hem renovat la confiança en que l’Artur Mas és el president que necessita Catalunya i treballarem més fort que mai perquè sigui el proper president.
Ara el futur només depèn de les nostres decisions.
Per acabar deixeu-me que, a més de comprometre’m amb el mandat que ens heu donat, desgrani dos principis bàsic que orientaran la meva feina en aquesta Secretaria General Adjunta.
Primer que un partit majoritari amb voluntat de centralitat ha de reflectir tot el que representa aquesta centralitat. Que un partit que predica claredat democràtica ha de predicar amb l’exemple. Som i volem ser el partit al servei del País i format per la gent del país. Hi ha de tenir cabuda tothom que la seva prioritat sigui Catalunya, la ètica, l’esperit democràtic i que assumeixi la pluralitat interna.
CDC es va nodrir de la social democràcia i ha de continuar tenint-ho, igual que els social Cristians, igual que amb el liberalisme polític, vam néixer amb una gran obertura ideològica però també empeltant-nos amb noves línies de pensament, que com l’ecologisme, també ha de poder aportar coses per ajudar-nos a entrar en els nous temps.
Un objectiu únic: la construcció nacional de Catalunya. Pal de paller anys 80. Casa Gran el segle XXI.
Hem d’ampliar l’espai per acollir empresaris, treballadors, gent del camp i gent urbana, sense tenir en compte el seu orígen , religió, família, etc.
La nostra missió és ser ben vius per una societat viva, ben dinàmics per una societat dinàmica, ben democràtics per a una societat democràtica.
La lluita per la regeneració i desafecció política, volem ser exemple en aquest àmbit. Ara aplicarem les conclusions amb les que hem treballat en aquest àmbit en aquest congrés.