24/7/08

Constituïda la Comissió Especial de les 5 sènies-Valldeix.

Realment es diu “Comissió especial de seguiment del pla especial de millora rural i desenvolupament agrícola Cinc Sènies-Valldeix de Mataró”
Avui, a les sis de la tarda, a Can Palauet, s’ha constituït la comissió. Potser perquè era la primera sessió (se’n han de fer 3 l’any) o perquè venen Santes o perquè hi ha escepticisme, tothom ha escoltat a la Montserrat Hosta i al Ricardo Baró, a més de a l’Alcalde i c’est fini.
Clar que tampoc s’ha fomentat cap debat i ha passat allò de sempre, que ens han repartit la documentació en mig de l’acte i ens anaven explicant coses dels papers. Amb aquesta tècnica de no lliurar la documentació abans, les reunions esdevenen plàcides pel que les organitza perquè la gent no gossa preguntar per no fer el ridícul davant de tanta autoritat. Clar que després, això es gira en contra dels propis interessats perquè “ells”, d’explicar-ho, ja ho han explicat. I a més, tothom hi ha estat d’acord!
Super didàctica, com sempre, la Montse Hosta explicant el resum de les propostes de modificació puntual del pla general d’ordenació de Mataró, quan a l’adaptació del PGOM al Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner. Modificació de les normes urbanístiques referent a la regulació del sol no urbanitzable NSU i sòl urbanitzable no programat, I adaptació a la Llei d’urbanisme i al seu Reglament. S’ha explicat per sobre, també, el catàleg de masies i cases rurals, així com la programació temporal.
En Ricardo Baró, diplomàtic, ens ha fet una relació detallada d’un document resum d’un estudi de les irregularitats urbanístiques i de les activitats en sòl no urbanitzable. Que si fitxes amunt, que si fitxes avall ... 61 fitxes de diferents tipologies d’incompliments. La feina comença a partir d’ara. No es podia haver fet l’estudi anys abans?
En fi. Poca feina per la secretària del consell.
Això sí. Ningú podrà dir que no s’ha constituït la comissió després d’anys sense reunir-se.