22/7/08

Constituït el Consell Assessor Urbanístic

Aquesta tarda/vespre ens hem reunit per primera vegada. En aquest Ajuntament, de vegades -moltes-, la cosa s’emmascara de bones intencions i em temo que no és ben bé igual l’ interès de tothom en aqust Consell. Per nosaltres seria un àmbit per discutir sobre futur estratègic i, de moment, te poca dita. Les sospites són de que, de moment, el Regidor d’Urbanisme vol i dol. El cap de l’àrea, de moment, encara “no sabe/no contesta”.
En la primera sessió, CiU hi ha aportat la reflexió de que la periodicitat proposada de reunions (trimestrals) pugui tenir-ne d’extraordinàries i que fora bo tenir una primera sessió que ens dibuixi el global de les actuacions previstes a la Ciutat, tant a curt com a mig i llarg termini. És quelcom que demano des de tots els àmbits i encara no he aconseguit. De moment, tinc el compromís des del Consell de PUMSA de que es faci una sessió exclusiva per explicar-nos la relació d’operacions en curs amb prioritats, planificació temporal i enquadrament financer, etc. Ja veurem quan arriba ... de moment hi portem esperant 14 mesos (estil balances fiscals ;-))
També hem fet la proposta de parlar del Pla Estratègic del Port ja que serà un tema important de futur i entenem que aquest Consell també podria servir per debatre aquests temes. No només les actuacions puntuals.
Val a dir que el President ha acceptat els suggeriments i haurem d’esperar a veure com es desenfilen els esdeveniments en el futur. El que és clar és que hi ha molts àmbits de treball on “rebem” informació però n’hi ha pocs de vertadera reflexió full-duplex (bi-direccional). Es pot entendre que els temes són molt complexes, p.e. el Pla Territorial Metropolità i no tothom està preparat però cal que tinguem clar que el tercer objectiu del Reglament del Consell diu: “L’estímul de la consciència i participació en temes urbanístics.”
Veurem.