18/10/08

Els Armats de Mataró no es mereixen aquesta política.


Perquè no en tenen cap culpa de la manca de transparència del govern i, per tant, estan al marge de la polèmica.

El que no queda al marge és el govern de Mataró que continua amb la seva arbitrarietat habitual i la nul.la voluntat de transparència.

Nosaltres fem la nostra feina d’oposició i que no és altre que la d’exercir de control de govern vetllant pel fet de que les coses es facin bé.

Tot comença quan el regidor Pere Galbany se’n adona, dies enrere i mirant la llista de decrets, d’una factura que li crida l’atenció i la demana al govern, que ens la fa arribar el dia 7 d’aquest mes. És una factura per valor de 10.000 euros d’una agència de viatges de Mollet del Vallès i que, com a únic concepte, diu: 09/09/2008 Viatge a Roma Armats de Mataró. IVA inclòs 10.000 euros. Registrada a l’Ajuntament des de l’u de setembre i conformada pel responsable de Presidència.

Potser hauria d’anar una mica més enrere i explicar que, nosaltres, ens vam assabentar del viatge de l’Alcalde a Roma per la premsa gratuïta de la Ciutat i, en preguntar-li (dilluns 8 de setembre) al mateix càrrec de confiança que després hem vist havia conformat la factura, si era o no un viatge institucional i que qui hi anava, ens va dir que encara no sabia si l’Alcalde hi aniria ni qui hi aniria perquè no estava clar que el Papa ni l’embaixador els rebés. Així que l’assumpte va quedar amb el compromís de que ens ho explicaria a la que ho sabés, aquell mateix dia. No en vam saber res més ni aquell dia ni l’endemà fins que ho vam veure a fets consumats.

I aquí és on rau el problema ! No se’ns explica ! Quan ens en assabentem i preguntem, se’ns fa passar amb raons! El PP va preguntar pel cost del viatge i van dir uns cinc cents euros ...

I passen els dies i trobem aquesta factura.

I llavors què? Hem de decidir si demanem explicacions sobre què són aquests 10.000 euros o no? Si ho fem, sabem que el govern voldrà tirar-nos a sobre els Armats intentant desviar la polèmica com si fos un atac als Armats. Aquesta és la política habitual del govern de Mataró quan demanem transparència, intentar enganyar a la gent fent-los creure que l’oposició està en contra de les entitats.

Doncs no és això ! Els regidors de CiU estem decidits a actuar en consciència i tot i sabent que la potència mediàtica del govern és molta, no podem deixar de fer la nostra tasca. Per això, dijous al matí, en la Comissió Informativa corresponent –al lloc on toca-, davant de la Regidora de serveis centrals, Montse López i de tots els representants dels Grups Municipals i tècnics municipals, vam treure la factura i vam demanar explicacions.

A partir d’aquí, tot es va precipitar. Resulta que la factura –discutible fins i tot des del punt de vista formal- te un informe que l’acompanya i que ni ens van enviar el dia 7 ni ens van ensenyar dijous ni l’hem vist a hores d’ara.

Per tant, fins aquí hem arribat. A constatar, una vegada més, que la voluntat del govern no és la que tocaria i si em permeteu, és de mala fe intentar enfrontar-nos a ningú. Nosaltres només fem el que creiem que és el nostre deure i que no és res més que demanar explicacions.

Tot això s’ho hagués pogut estalviar la Ciutat si s’hagués explicat el primer dia i amb naturalitat que es donava un ajut –si és que és així-

Hem d’acabar amb aquestes formes de fer. La democràcia és transparència i no ens mereixem tant mal govern.