25/10/08

CDC – Escola de tardor 2008






Aquesta tarda hem constituït formalment, el que és la Comissió de Política Municipal, amb en Lluís Recoder al capdavant.

L’assumpte ve del 15è Congrés.

Com a candidat de capital de comarca, en sóc membre nat i hi he assistit. Som uns 150 membres de l’estructura municipal de tot el País i l’objectiu bàsic és que serveixi d’eina estable per a millorar la coordinació de l’actuació municipal i, sobretot, com a laboratori per a compartir idees que vesteixin el projecte de CiU.

Més tard, hem tingut una taula de debat súper distreta, amb l’Oriol Homs, en Jordi Sànchez, i la Pilar Rahola sobre el context de l’estudi “Perplexos i desorientats”. Us ho podeu imaginar, Rahola 10, la resta molt bé però no qualifico. No! Seriosament, ho han fet bé però aquesta noia te ànima mediàtica i cada dia està més fina. Conclusions: apostem per polítics valents que parlin clar i prenguin riscos encara que sigui a canvi de “rebre”. Hi coincideixo perquè tinc la sensació de que la gent està més que cansada del llenguatge políticament correcte.

Després, ja a quarts de deu hem fet un sopar tertúlia amb un format que ha funcionat també bé. Potser la taula s’ha allargat massa i ha quedat poc temps per les intervencions de la gent (que han començat a quarts d’una) però, de tota manera, no ha fet ni falta. La Carme Laura li ha fet un tercer grau a en Felip Puig que, una de dos, o bé s’ho han parlat abans (cal recordar que eren els enfants terribles com a Consellers en el govern Pujol) o bé li ha deixat el públic ben preparat. I és que, en el fons, els convergents som gent assenyada i fa molts anys que caminem sabent que el camí és llarg i ple de sinuositats.

Després a descansar que demà toca més. Molt més. Vull dir que al matí hi hauran dues taules rodones i la cloenda. Una serà sobre el finançament i l’altre sobre la crisi econòmica i com afrontar-la.

A la que acabi, a mig dia, “pitant” a continuar amb el tema pressupostos per dijous.