24/1/09

CAN FABREGAS CAPGROSADA INAUGURATION DAY, SOON

Agraeixo als amics i amigues del grup del facebook Salvem Can Fàbregas a qui he manllevat la foto.


Aquesta setmana vinent, pel que es va intuint tindrem moviment. Per diferents motius començo a pensar que dimarts tindrem CAN FÀBREGAS CAPGROSADA INAUGURATION DAY. Comissió informativa serveis territorials d’Urbanisme, Consell de PUMSA, i Consell del Patrimoni (aquestes dues a la mateixa hora). Tot el mateix dia per perpetrar un pim-pam-pum i donar llum verda als tallar el pastís. Suposo que al tripartit municipal li fa tanta vergonya aquesta situació que, en un dia, i sense importar que hi hagi consellers que ho siguin dels dos Consells (crec que CUP i PP)
És a dir, que el Consell del patrimoni rebrà explicacions el mateix moment que s’estarà encarregant l’execució a PUMSA. Vaja, un exemple de la voluntat d’aquest govern de fer útils els consells de participació com és, p.e. el del patrimoni. O què pensaran els membres del Consell? Perquè d’opinar poden opinar però res més i, per això, no cal perdre temps en reunions.
Mai sabrem què hauria passat si aquesta obra, projectada en salvatge especulació (*), s’hagués plantejat ara. No veig gens clar que es pugui construir la torre de 22 o 25 pisos perquè el mercat no està per vendre pisos a 6000 euros m2. Potser ara, el Corte Inglés tindria les mateixes ganes de venir i amb uns quants metres de menys se’ls hagués pogut convèncer i no haver de fer aquest ridícul de traslladar un edifici que, a més, hauríem d’haver aprofitat com a equipament cultural. Apart, a més, del fet per mi tant o més important: el fet del greuge que representa que el govern faci anar el catàleg del patrimoni a la seva conveniència, cosa que cap ciutadà pot fer.
En definitiva, amb un govern amb més sentit comú les coses anirien de forma ben diferent.

(*) ESPECULACIÓ
Operació efectuada en previsió d'una modificació en l'estructura de preus, per tal d'obtenir uns guanys extraordinaris.