27/1/09

MADAGASCAR A CAN FÀBREGAS

computer-animated film produced by DreamWorks Animation,

No he vist la pel·lícula d’animació Madagascar, només trailers de la tele, però he vist com traslladen animals engabiats. A Mataró traslladarem una fàbrica en gàbies de 9x2,8 (9 metres d’ample per 2,8 d’alçada).
Ja vaig comentar que avui es fa el pim pam pum, sense debats, tot alhora, i em temo que per exprés desig del Regidor d’Urbanisme.
Des de CiU, vam reflexionar sobre un suggeriment i hem demanat al citat regidor que es permeti una visita pública guiada, amb la participació de l’arquitecte del projecte, perquè tothom qui hi tingui interès pugui veure l’estat actual de la fàbrica, ara que els treballs de PUMSA han posat al descobert l’estructura original. Pensem que amb compte i vigilant la seguretat, seria perfectament possible.
Recordem ... el desmuntatge, trasllat i emmagatzematge costarà uns 1.800.000 euros i la reconstrucció 1.000.000 d’euros més (xifres aproximades). Costos a repartir en la urbanització, etc etc. Vol dir que tot el que s’hi faci sortirà més car i ho acabarà pagant algú. Ja anirem esbrinant el cost que ens tocarà als mataronins.
El que no hi ha és cap termini ni compromís per a la reconstrucció. Quin sentit gastar gairebé 3 milions d'euros en una cosa així? Sempre ha estat una barbaritat i, avui, amb la situació econòmica que vivim, és gairebé una ofensa al sentit comú.
Quina capgrossada !!
I, avui, a quarts de vuit Consell a PUMSA per saber-ne més coses, encara que els que tindran la sort d’escoltar a l’arquitecte sembla que seran els del Consell del Patrimoni que també es reunirà a la mateixa hora. Tot megamixejat per, estic segur, fer una roda de premsa immediata (segurament demà) i intentar matar la notícia en un dia. O sigui que, demà, tothom alerta als mitjans per tenir tota la informació ...
Llegir més coses.