24/1/09

Tremosa. Més Casa Gran. Més CDC. Més CiU. Més ELDR

Foto La Vanguardia

Tant de bo tots els Tremosa tornin a fer confiança a CiU.

Avui el Consell Nacional de CDC ha estat escapçat pel vent. A l’hora de la política de veritat ens han desallotjat. L’hotel no tenia llum i funcionava, suposo, amb una burra però no per tot els serveis. Hem començat perquè la sala és molt lluminosa i no hi havia problemes perquè el so funcionava bé. Mentre escoltàvem en Felip Puig, la Candini, en Llorens, i en Madí vèiem com el vent feia anar els pins de fora d’un costat a l’altre i fins i tot hem vist com en trencava algun. Tot en directe des del mirador de la sala ... (algú pensarà que els discursos no eren gaire bons si miràvem els pins ;-)). La veritat és que per mandat del darrer congrés se’ns havia d’explicar el Pla d’actuació 2009 i com que anàvem justos de temps tots ells volien condensar tanta informació en tant poc temps que costava assimilar tanta activitat.
Però bé, tornant a la política de veritat (la resta era gestió) ... ha estat molt bé l’explicació de l’Artur Mas quan a la proposta de candidatura a les properes eleccions europees.
Més o menys ... pescat al vol, ha dit això:
S’ha fet amb vocació d’anar a buscar gent que anés més enllà de les sigles estrictes i amb el convenciment de que o anem per aquí o tornarem a guanyar però ens quedarem a l’oposició i, per això, amb aquest convenciment, cal prendre riscos. Evidentment s’ha buscat algú amb una trajectòria catalanista clara, coneixedor directe de l’estructura econòmica de Catalunya i, també, del teixit productiu català. La creació de riquesa és i serà una prioritat. Tremosa és professor i ha passat per l’empresa. Aquest doble paper, el d’haver estat en un costat i en l’altre, enriqueix a qui vol fer política. És cert que es va apartar de CDC durant l’època de la majoria absoluta del PP però si ens hi fixem, allò que se’ns critica, son punts a favor: aquests tipus de gent que torna a acostar-se a CDC i a CIU tenen un altíssim valor. Vol dir que s’han adonat de que l’únic projecte polític que te valor és el de CiU. Si tots els Tremosa que els darrers 8-10 anys ens han deixat de donar suport, tornen, vol dir que el tripartit no es podrà quedar. Que molta d’aquesta gent torni ... això és la Casa Gran del Catalanisme.
Això exigeix generositat, coratge i assumir riscos per part del partit perquè això pot anar en contra d’aspiracions legítimes de gent de “dintre”.
I un cop dit això, ha fet un reconeixement a la gran feina feta per l’Ignasi a qui els Consellers, sense excepcions, hem reconegut amb un llarg aplaudiment igual que a l’Artur en acabar la votació que ha aprovat la candidatura d’en Tremosa per unanimitat.
En Guardans seràs més o menys simpàtic però ha estat un gran treballador al Parlament Europeu i ha fet un gran servei a CiU i a Catalunya. Ara bé, a la que em vaig assabentar de la elecció d’en Tremosa, també vaig felicitar a l’Artur per l’elecció. Conec en Tremosa i sé que és un gran element perquè és dels que pensa pel seu compte. Això, en política de partit (sectarisme) és un defecte però, per mi, és una virtut. No es tracta d’enfrontar personalitats amb la d’en Guardans ni de fer comparacions perquè tampoc és el cas. Senzillament és un relleu dins el mateix equip. Crec que l’Ignasi ha de ser útil al projecte acumulant la seva experiència al de tanta gent que treballem cada dia des de diferents punts i serà molt important que, un cop passat el primer moment de decepció, vegi que necessitem la seva experiència i pot i ens ha de ser molt útil. De la mateixa manera que, un dia, ens van dir que se’l situava a les llistes del Parlament de Catalunya (demanant el mateix sacrifici “als de dintre”), després al Congrés dels Diputats, i després a Europa, avui crec que és bo fer un canvi que mostri tot el que l’Artur ha explicat bé. Personalment, apart d’estar d’acord amb la decisió, m’ha sorprès positivament. En Tremosa és un gran fitxatge (o re-fitxatge, com vulgueu)
Endavant les atxes. Si algun dia molts teníem dubtes i alguns van distanciar-se del projecte, cada dia em sento més còmode a CDC, a CiU, a la Casa Gran i al ELDR. Ep, mentre puguem pensar pel nostre compte i actuar en equip !
Heu de tenir en compte que si algun enllaç no funciona és perquè ens han "defaced" els webs del partit.