27/4/10

Convergència debat sobre la immigració.

Avui hem tingut el tercer debat del cicle “Convergència debat” que, liderats per l’històric Joaquim “Pim” Montserrat, va encetar l’executiu de CDC fa uns mesos. El primer va ser sobre les consultes populars sobre el “Dret a decidir”, el segon sobre la crisi i aquest, sobre immigració.

Aquests debats són oberts a militants i simpatitzants de la Federació i es moderen amb rigor de cronòmetre per tal de poder escoltar a tothom i contrastar el màxim nombre d’opinions. El debat ha estat enriquidor i, desgraciadament, s’ha fet curt. Afortunadament, comptem amb militants i simpatitzants d’aquests “nous catalans” que ens ajuden constantment a sintonitzar necessitats i han estat cabdals en el debat.

Avui, tot i estar el dia designat des de fa dos mesos, ha coincidit amb tota la polèmica que s’ha suscitat a la Ciutat en presentar el Grup del PP una Proposta de Resolució pel proper Ple per tal de que es comuniqui a la Policia la situació d’empadronaments de persones “sense papers” o bé es demani ala Policia que ens requereixi aquesta informació. Sobre aquest tema, ja ens vam posicionar immediatament dient que la trobàvem “oportunista i electoralista” pel fet de que vam signar un Pacte de Nova Ciutadania on els diferents partits ens comprometíem a tractar aquests temes dins el sí d’aquest pacte i els amics del PP han preferit obeir ordres superiors i presentar la proposta, abans que respectar els seus propis compromisos.

Aquest tema no es pot despatxar alegrement amb una proposta així perquè no arregla res. En aquest tema, massa sovint tenim la sensació de que no hi estem fent l’aproximació correcte però, sobretot, no hi ha la necessària transparència i informació per part de qui en te les dades i gestiona el poder. Ara bé, així no es fan les coses i si se’n vol parlar, es demana que es reuneixi el Pacte –com hem fet nosaltres- i a partir d’aquí es fan les propostes que es cregui convenient. Tothom entendria que algú se’n volés desmarcar però no així, acomiadant-se del Pacte “a la francesa”.

Però bé, no és d’aquest tema que volia parlar sino del debat que hem tingut. És clar que ha sortit aquest tema però com que les posicions eren molt conegudes no hi ha hagut debat. On sí hem aprofundit és en la constatació del desconeixement que hi ha al carrer sobre el com funcionen els plans d’acollida, els serveis als nouvinguts, però també de quins son els barems que permeten o no obtenir determinats ajuts o quines són les regles que regeixen l’arribada de persones que busquen llaurar-se un futur millor, ni quins són els terminis ni condicions amb les que els acollim, etc. Hem constatat una vegada més quan de distorsionat pot arribar a ser el xiuxiueig en aquests temes. És urgent que totes les administracions implicades –que són totes- siguin transparents i informin sobre com gestionen el fenomen que durant anys s’ha promocionat donat que es deia que era necessari per a la nostra economia. Per tant, evitem demagògies i hipocresies, i gestionem el tema amb naturalitat sense amagar cap debat.

Post relacionat.